Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 5., kedd

Vigyázz a számítógépedre !

Használhatatlanná teszi a számítógépet az újonnan felfedezett Rombertik nevű malware - legalábbis ha észreveszi, hogy kódját elemezni próbálják. A kártékony szoftvert a Cisco kutatói fedezték fel, az jellemzően rosszindulatú email csatolmányokkal terjed.

A teljes méret a képre kattintással !

Mindent elpusztít a számítógépen Cisco Systems kutatói által felfedezett új malware: a Rombertik névre keresztelt kártevő. Készítői többféle funkcióval is felszerelték, hogy az el tudja kerülni az észlelést és a "fogságba esést" - a szoftver végső esetben megsemmisíti magát és vele együtt a merevlemez tartalmát, ezzel használhatatlanná téve az adott számítógépet.
(Ajánlásképpen érdemes a operációs rendszert külön partícióra telepíteni, így ha megtörtént a "baj", legalább az adataink -az esetleges többi partíción- megmaradnak, ha előzőleg már eleve oda mentettünk.-a szerk.)
A Talos Group biztonsági kutatórészleg szerint egy igen összetett kártevőről van szó, amely a PC-re jutva gyakorlatilag minden online aktivitást követ, elsősorban az adott felhasználó különböző szolgáltatásokhoz tartozó belépési adataira vadászva - a szakértők szerint a szoftver mindenféle preferenciát mellőzve, válogatás nélkül gyűjti a potenciális felhasználóneveket, illetve jelszavakat, amelyeket aztán a támadók szervereire továbbít.
Ha viszont felfedezzük, vagy próbáljuk megsemmisíteni a Rombertik malware megpróbálja törölni a háttértár partíciós szektorát (más néven Master Boot Record vagy MBR), majd újraindítani a számítógépet, ezzel használhatatlanná téve azt, a forráshír szerint.
Barta P.

Sámsonkertben is...

Minden ötödik élelmiszer-áruházlánc mérlege többet mér, míg a kisebb élelmiszerüzleteknél minden negyedik próbavásárlásnál állapítottak meg többletfelszámítást az ellenőrök - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A hatóság vizsgálata megállapította: egy vásárlásnál átlagosan 207 forinttal kellett többet fizetni a szabálytalan mérés miatt. A tapasztalatok szerint leggyakrabban az élelmiszer-áruházláncokban és a kisebb élelmiszerüzleteknél fordul elő, hogy többet mutat a mérleg.
Szabálytalan a csomagolóanyagot is az áruhoz mérni !
A többletszámolás oka a legtöbb esetben az volt, hogy a mérést végző alkalmazottak a termék tömegébe a csomagolóanyagot is belemérték. Ez pedig szabálytalan, az a kereskedő, aki így jár el, megtéveszti a vásárlókat - hívta fel a figyelmet a fogyasztóvédelmi hatóság.

A fogyasztóvédelmi hatóság azt javasolja a vásárlóknak, hogy ha effélét tapasztalnak, rögtön szóljanak az eladónak. Kérjék meg arra, hogy a mérleget nullázza le, miután a csomagolóanyagot rátette, vagy szólítsák fel a kereskedőt, hogy az előírásoknak megfelelően a mérést a vásárlók számára is jól látható helyen végezze el!
/Részemről is az a tapasztalat, hogy a sámsonkerti élelmiszer boltokban -mondhatnám kivétel nélkül- ahol eddig vásároltam, kimérős árut, szalámit felvágottat, mindenütt belemérték az elég vastag csomagolópapírt az árú súlyába ! Az emberek tudják, hogy becsapják őket -én is- csak szégyell szólni az eladónak. 
Tudom helytelen pedig csak így tudnánk tenni a becsapás ellen , de sajnos ilyenek vagyunk. Beletörődünk, hogy becsapnak, kifosztanak bennünket...és nemcsak a boltok !
Talán egyszer megelégeljük és akkor.../
 (Alaphír itt)
Szerk;Posta S.

A lakótelepi "kungfu ördöge"

Ilyen az, amikor a "rasszista" kutyasz...r szégyent hoz a "kungfu ördögére".

Szerk;Posta S