Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 13., szerda

Hiába dolgozunk...

...egyre szegényebbek vagyunk !
"Az elmúlt időszakban nőtt a dolgozói szegénység Magyarországon, ami összefüggésben van a szakszervezetek érdekérvényesítési lehetőségeivel – mondta a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerdán Szekszárdon." (Alfahir.hu)

sakema

Közeledik...

... a botrány. Vajon hol ér véget ?

A debreceni ügyészség vádat emelt egy ebesi férfi ellen, mert az vonzó befektetési hozam ígéretével több mint 2 milliárd forintot csalt ki az emberektől 2011 decembere és 2013 októbere között. A pénzt három cég nevében gyűjtötte, amit ő maga hozott létre.
 A trükk egyszerű volt. A cégek befektetési szolgáltatási szerződést kötöttek az ügyfelekkel, akik könnyen hihették, hogy minden rendben van, mert ha utánanéztek a cégeknek, akkor az egyiket megtalálhatták az engedélyező hatóság nyilvántartásában. Ott biztosításközvetítői tevékenység végzésére jogosult alkuszként szerepelt.
 A nem megnevezett férfi a fenti módon 551 embert vert át, és 2 123 625 383 forint kárt okozott, írja az origo.
Szerk;Posta S.

Újított a Skype !

Mától bárki számára elérhető a Skype valós idejű fordító szolgáltatása. A Skype Translator írott csevegés közben több mint 50 nyelvet ismer fel. 

Már regisztrációra sincsen szükség, bárki elérheti a Skype Translatort, ingyenesen letöltheti a Windows Store-ból. 
A hangfordítás kínai, olasz és spanyol nyelven működik, az írott szöveget 50-nél több nyelvre fordítja.

Az alkalmazás technikai feltétele, hogy felhasználója Windows 8.1-et, vagy Windows 10-et futtasson számítógépén, tabletjén !

Barta P.