Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 17., vasárnap

Hazudunk magunknak, hazudunk a betegeknek...

 Az egészségügy helyzete ma Magyarországon  !

"A központi elvárás az egészségügy felé a teljes és feltétel nélküli lojalitás plusz botránymentes működés. És még egy dolgot: minél kevesebbet kelljen az egészségügyre költeni. 
Az egészségügy olyan kategóriába került, amely társadalmi hasznosság szempontjából az utolsók között van, és ez értékrendi kérdés.  
Nincs ez így kimondva, de szemlátomást a jelenlegi és az előző kormányzatok szemében is minden egészségügyre költött forint veszteség. De elvárás az is, hogy balhé se legyen. Ez a kettősség jellemzi a hatalmi mozgást."

"Ha kell, akár tagadjuk le, hogy baj van: nem, nincs semmi probléma, igen, kifizetjük a túlórákat, igen, mindenki minden ellátást meg fog kapni, nem, nem kell kórházakat bezárni, sőt, újakat építünk – hazudunk. 
És ez a hazugság 20-25 éve jellemzője a rendszernek. Hazudunk magunknak, hazudunk a betegeinknek, hazudunk a politikusainknak, a politikusaink hazudnak nekünk. 
Rengeteg hazugsággal élünk, de előbb-utóbb elérkezik az igazság pillanata, és mindezzel szembe kell nézni.
A teljes írás itt olvasható !
Barta P.

A „Hatalom” elől többé nem bujhatsz el !

Biometrikus adatainkkal ellátott chip váltja az igazolványokat! Akár már idén is bevezethetik az e-kártyát - erről döntött szerdán a kormány. Ez a kártya minden eddigi okmányt kiváltana, nem kellene sok kártyát magunknál tartani. A személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a TB-kártyát és a TAJ kártyát váltaná fel az új okmány és akár diákigazolványként is funkcionálhat. Alkalmas lesz elektronikus ügyintézésre, sőt elektronikus aláírásra is.

Dr. Ignácz István elmondta, hogy a 2016. január 1-től bevezetésre kerülő e-kártya, az útlevél biztonsági szintjére fogja emelni ezt a kártyát, ami azt jelenti, hogy második generációs biometrikus adatokkal lesz ellátva ez a chip. Az első generációs biometrikus adat az arckép, míg a második generációs biometrikus adat az az ujjnyomat, ami minden embernél egyedi – mondta.
Hozzátette: ez a kártya további bővített funkcióval lesz ellátva, amit majd időközben különböző információkkal is el lehet látni.
("Ez a kártya további bővített funkcióval lesz ellátva"...-pártállás,szexuális beállítottság- stb ? Már csak a DNS mintáinkat kell begyűjteni, és indulhat a rabosítás !
Szerintem ez még egyéb jogi  problémát is felvethet. Vagy csak én látom így ?-a szerk.)
Forrás hirado.hu
Szerk;Posta S.