Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 20., szerda

Hogyan tovább ?

Egy, a kutatók számára Londonban szervezett konferencián is szó volt arról, hogy az internet gerinchálózata, a backbone előre láthatólag öt év múlva a kapacitásának a határához érkezik
Ennek oka nem más, mint hogy az optikai kábelen sem lehet akármekkora információmennyiséget átvinni, annak is van korlátja. A ma használt optikai szálakon másodpercenként nagyjából 100 terabit adat küldhető át, éppen ezt a korlátot fogjuk öt év múlva elérni. Miért nem elég a sávszélesség? Mert a Netflix, a YouTube és más streaming-szolgáltatások csak úgy zabálják azt.
 Öt év múlva megáll az internet? Nem, erről szó sincs, de már látható az a pont, ahonnan nincs tovább. A további növekedéshez vagy különleges optikai kábeleket kell használni (ennek cseréje nem lesz olcsó), vagy olyan megoldásokat kell kitalálni, amely még több adatot présel át a kábelen, a káoszból pedig rendet tud varázsolni, hiszen a jelek torzulnak ekkor. 
Ez a megoldás viszont plusz energiát igényel, tehát biztosan szintén nem lesz olcsó. Így lesz majd egyszer csak drágább az, ami most már kezdett egyre olcsóbb lenni.
Forrás; gizmodo
Barta P.

Amire nem szivesen emlékezünk...

"Sámsonkert Debrecentől alig pár kilométerre fekszik. A főútról lekanyarodva még trendi szolárium fogadja az embert, de ahogy egyre beljebb hatolunk a faluba, úgy lesz egyre lepusztultabb a környék. 
Aztán megszűnik a betonút, a szokványos falusi földszintes házakat pedig felváltják a kis hétvégi házak, amelyeken látszik, hogy nem nyaralónak, hanem állandó lakhelynek használják. Az egyik helyi szerint két gyilkosság is történt a közelmúltban, az egyiknek egy nyugdíjas ügyvéd volt az áldozata, a másik pedig egy tanyán történt, a holttest kezét egy kutya szájában találták meg.
Ezen a környéken lakott az 54 éves István. A falu szélén élt, a Mese utcában, egyedül egy különösen romos házban, amit benőtt a gaz, nincs kerítése, nincs benne villany, és az ablakai is hiányoznak."

 Fotó: Pályi Zsófia - Origo

2012. augusztus 11-én hajnalban két részeg férfi és egy nő jelent meg a ház előtt. "Gyere ki, te rohadt köcsög pedofil" - ordították, miközben egyikük egy öntözőcsődarabbal verte az ablakkeretet. Végül a két férfi egy öngyújtóval világítva bement a házba, megkeresték az egyik kisebb szobában elrejtőzött Istvánt, és kivonszolták az utcára, ahol hosszú perceken keresztül ütötték és rugdosták a fejét, kiütötték a fogait, majd otthagyták az udvaron, és hazamentek (...)"Nem ember az már, lehet jobb lett volna, ha meghal" - mondta róla egy közeli rokona, hozzátéve, hogy olyan a feje, mint egy lyukas focilabda, nem lehet vele kommunikálni, és a fél teste béna.
 B. Attila, D. János és Sz. Józsefné ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emeltek, szerdán tartották az első tárgyalási napot a Debreceni Törvényszéken. 
(A támadók mind környékbeliek, és István szomszédságában élnek, egyikük sem került előzetes letartóztatásba. Az egyik szomszéd szerint Sz. Józsefné azóta is mindenkinek azzal dicsekszik, hogy István tökén ugrált, bár ő a nyomozóknak másképp fogalmazott, szerinte csak gyengén belenyomta a lábát István hasába és a nemi szervébe...)
A fentebb leírt történések a vádiratban szerepelnek, ezek azok az információk, amelyeket a vádlottak sem tagadtak. A részletekre azonban másképp emlékeztek, és minden vádlott a másikra vallott. Abban azonban egyetértettek, hogy azért keresték fel Istvánt aznap éjjel, mert úgy tudták, hogy pedofil, és korábban zaklatta egyikük lányát. (...) A bíróság azt közölte, hogy bár a rendőrség nem indított külön vizsgálatot a pedofília ügyében, de semmi sem bizonyítja, hogy megtörtént volna. D. János a tárgyaláson azt mondta, azóta is tanakodnak rajta, hogy István volt-e a lányt molesztáló pedofil, vagy sem.
Az elsőrendű vádlott nem jelent meg a tárgyaláson, de István rokona szerint nem sokkal az eset után meglátogatta őt, és ő is azt állította, hogy nem tartja magát bűnösnek István megverésében, szerinte csak belekeveredett az ügybe, és két társa a felelős a verésért. Istvánt a mai napig egy közeli ápolási otthonban kezelik, a rokona szerint sohasem fog meggyógyulni. -A  teljes írás itt olvasható.
Képgaléria
(És a további fejlemény: A megvert férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, kómába esett, és egy vidéki ápolási otthonba került, majd 2013-ban meghalt. Jogerős ítélet még nincs. Részletek itt és itt !)
Barta P.

Hiánypótló szolgáltatás

Aki napi 13 órát "dolgozik" (?)

Facebook forrás
Szerk;Posta S.