Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 26., kedd

Kapzsiság, hiszékenység, vagy csak egyszerűen butaság ?


http://www.blikk.hu/data/cikk/2/36/21/17/cikk_2362117/4_Ahmed.jpgAz áttétes rákkal küzdő Julianna (67) a csalók kezére adta összes megtakarítását, és még kölcsönöket is vett fel, így összesen 17 millió forintot lapátolt a bűnözők bankszámlájára. Azt hitte – sőt a mai napig bízik benne –, hogy az „illetékekre”, „banki költségekre” és más címszavakra elutalt pénz fejében hozzájut a 25,5 millió dollárhoz (7 milliárd forint), amit egy rejtélyes egyiptomi férfi állítólag ráhagyott. Az asszony történetét fia osztotta meg a Blikk-kel.
– Édesanyám 2012-ben befizetett egy különösen olcsó egyiptomi utazásra – kezdte a neve elhallgatását kérő férfi. Julianna itt megismerkedett egy magyarul jól beszélő férfival, aki Ahmed Mohd Elshami néven mutatkozott be. 
Pár nap szépelgés után az arab így szólt a magyar asszonyhoz: „Ugye nem haragszik, ha egyszer ön lesz az örökösöm?”

A  nigériai "bankár" !
Mario Dra­ghi, az Európai Központi Bank elnökének nevében biztosították a csalók a magyar asszonyt arról, hogy tudomásuk van az örökségről.
– Édesanyám a család elől is eltitkolta a dolgot, akkor jöttünk rá, amikor megmagyarázhatatlanná váltak a pénzügyei. Ő csak jót akart, (?) ezért nem tudok haragudni rá. Félek, sokan eshettek ugyanebbe a csapdába rajta kívül – mondta Julianna gyermeke.Egyelőre nem tettek feljelentést, pedig az általunk megkérdezett ügyvéd szerint van remény.

/Ez a fajta "átveréses csalás" már régóta ismert. Személyre szóló e-mailben vagy levélben keresik meg az áldozatokat, amiben busás haszont ígérve segítséget kérnek egy Afrikában rekedt mesés vagyon kimenekítéséhez. 500 kiküldött e-mailből átlagosan hétre érkezik válasz. Talán nem is olyan régen volt a  Csisztu ügy,  az is hasonló volt ! /
(Pár éve már annak, én is kaptam  hasonló -ismeretlen rokontól örököltem- mailt ami rossz magyarsága miatt lett feltűnő! Akkor még kialakulóban volt ez a "lenyúlási forma"! -a szerk.  )
A teljes hír itt !  
Barta P.