Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 27., szerda

Így van ez, ha egyszer rátör a szerkesztőre az „őszinteségi” roham ...

 ...de sajnos ez még szökőévenként is ritka.
Valótlanul állítottuk,  írja az index.hu.  (Ezért vannak nekem kétségeim a portál valós, vagy annak hitt állításaival szemben...-a szerk.)

"HELYREIGAZÍTÁS!
Az Index hírportál 2015. május 25-én megjelentetett szerdától olyan idő lesz, hogy nem hiszi el című cikkében valótlanul állította, hogy szerdán olyan idő lesz, hogy nem hiszi el.
A valóság ezzel szemben az, hogy most szerdán olyan idő van, amilyet lát. Van, ahol süt a nap, van, ahol nem.
 A lényeg, hogy ez az idő, ami most van, hamarosan véget ér. Egyre több helyen fog kisütni a nap. Meglátja. 
A Dunától keletre délután még lehetnek esők (vagy, ahogy a meteorológusok mondják, záporok, zivatarok). Bizony szél is lesz (légmozgás). "
Barta P.

„Minden szinten, szinte minden”...

Érdekes módon a címben szereplő szlogen jutott az eszembe az alábbi hír olvasása közben: "Korrupció  miatt letartóztatták a FIFA több tagját - tudta meg a BBC."

 A svájci rendőrök egy zürichi hotelben letartózták a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség több vezetőjét. A vád ellenük többek közt korrupció és pénzmosás. Az első hírek arról szóltak, hogy Svájcban hat vezetőt tartóztattak le, ám a Guardian szerint világszerte legalább 15 FIFA tisztviselőt vettek őrizetbe
 Úgy tudni, hogy legalább hat FIFA-vezetőt tartóztattak le. Hogy pontosan kiket, azt nem nevezték meg, ám Sepp Blatter FIFA-elnök a BBC szerint nincs köztük.

A hatóságok szerint a FIFA kenőpénzt fogadott el a világbajnokságok megrendezési jogaiért, valamint marketing- és műsorszórási engedélyekért is. „Meg voltunk döbbenve, hogy ez mennyi időn át folytatott zavartalanul, az ügy lényegében a FIFA minden tevékenységét érintette” - nyilatkozta egy nyomozó.
A szövetség tagjai épp azért gyűltek össze Zürichben, hogy elnököt válasszanak. Blatter, ha pénteken ismét megválasztják, az ötödik elnöki ciklusát kezdheti meg.
A New York Times úgy értesült, hogy a letartóztatott vezetőket az Egyesült Államoknak fogják kiadni.
Forrás;bbc.com
Barta P.

Kötelező lesz a holokauszt oktatás !

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) lesz az első felsőoktatási intézmény Európában,(!) ahol minden szakon kötelező tantárgy keretében tanulnak majd a hallgatók a holokausztról – közölte kedden Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora és Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete

Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora közölte: a képzés elvégzése a diploma megszerzésének feltétele lesz !
Szuromi felidézte, hogy egy éve Ilan Mor egy az egyetem és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia együttműködésében szervezett eseményen azt mondta, hogy „az emlékezések és a hivatalos állásfoglalások nagyon fontosak, de messze nem elégségesek: új kezdeményezések szükségesek, hogy az antiszemitizmus elfogadhatatlanságáról világos kép alakuljon ki az újabb generációkban. Ennek leghatékonyabb módja a nevelés, az oktatási rendszer minden szintjén". A rektor, mint mondta, ezen mondatok hatására, „komolyan megfontolva a kérdés súlyát", úgy döntött, a katolikus egyetemnek is szerepe lehet e nevelő munkában.
A rektor elmondta, hogy az új tárgyat – a nagykövet segítségével – a Tel-avivi Egyetem (University of Tel Aviv) két professzora, Dina Porat és Raphael Vago dolgozta ki. Raphael Vago személyesen is kötődik a vértanúhalált halt Márton Áronhoz, a püspök hősies cselekedeteihez.
vs.hu nyomán.
Szerk;Posta S.