Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 4., csütörtök

Berki Lajos; "nem roma, én cigány vagyok" !

Ez a valódi "Egyenes beszéd" !


(A cigányok is cigánynak nevezi magukat, egyébként a roma=ember ( semmit nem mond). Valami rendszerváltás utáni áldemokrácia (valamelyik párt)  találta ki, hogy indokolja, nem hiába kóvályog abba számára túlszép épületbe. Objektív indok szerintem nincs ! -a szerk.)
Szerk;Posta S.

A te gondod , ha megöregedtél...

A házi segítségnyújtás eddig ingyenes szociális ellátásnak számított. Na, ennek a dőzsölésnek vége! De lehet, neked is ha már eljárt feletted az idő...

Számos kistelepülésen válhat fizetőssé egy most még ingyenes szociális ellátás, ha elfogadja a parlament a héten benyújtott törvénytervezetet – írja az index.hu. Jelenleg az önkormányzatok döntik el, kérnek-e pénzt azért a rászorulóktól, hogy legyen valaki, aki kijár az otthonukba segíteni boldogulni a mindennapokban, például takarítani, gyógyszert adagolni vagy öltözködni. A terv szerint viszont be fognak vezetni egy óránként 285 forintos minimumdíjat.


A minisztérium szerint ugyanis túl sokan kapják ezt az  ingyenes szociális ellátást.

De mennyi is az a sok ember? A KSH adatai szerint 2013-ban összesen 131 791 ember részesült Magyarországon házi segítségnyújtásban. A rendszeren év elején szigorítottak már, akkor jelentősen szűkítették a rászorulók körét, akik ingyenesen vehették igénybe ezt a fajta szociális ellátást. Az újabb megszorítás jegyében:
  • bevezetnének egy minimális térítési díjat, ami óránként az öregségi nyugdíjminimum 1 százaléka, azaz 285 forint lenne
  • többé nem lenne ingyen adható ez a szolgáltatás, csak és kizárólag akkor, ha az érintettnek egyáltalán nincsen semmi jövedelme
  • díjcsökkentésben pedig csak azok reménykedhetnének, akiknek egy bizonyos szint alatti a jövedelme (57 ezer vagy – egyedül élőknél – 71 250 forint alatt van)
A hivatalos indoklás szerint azért van szükség a szigorításra, mert az elmúlt évek tapasztalatai szerint „számos esetben” rossz helyre ment a pénz.
Szerk; Posta S.

A "törvényen kívüliek" klubja...

A sérthetetlen...

Először és utoljára mutatta meg kőfallal körülvett luxusotthonát Gáspár Győző. Az 1700 lelket számláló Nógrádmegyeren Győzikéék fényűző villája kitűnik a falu szerény házai közül, a Fókusz stábjának nem volt nehéz megtalálnia. A kívül teljesen felújított épületet és kertet bármelyik külföldi sztár is megirigyelhetné.
Ez a pazar környezet már csak azért is meglepő, mert Gáspár Győző és neje, Bea továbbra is szerepelnek a nagy adótartozók listáján, ahova azok kerülnek fel, akiknek az adótartozása meghaladja a 10 millió forintot, és ez legalább 180 napon keresztül fennáll.
Szerk;Posta S.

A Telenor "felhasználóbarát" szolgáltató...vagy mégsem ?

Emlékszik még arra, amikor nagyon régen a szolgáltatók a havi forgalmi keret túllépése esetén nem lassították a mobilnet sebességét, hanem lekapcsolták a szolgáltatást? 
Nem gond ha nem, a Telenor ügyfeleként egy hónap múlva már újra átélheti a dolgot. És a számlája is magasabb lesz !

Arról már múltkor beszámoltunk, hogy a Telenor július 1-jén jelentős mértékben megemeli kártyás díjcsomagjainak havi- és percdíjait, és most az is kiderült, hogy ugyanez vár a számlás előfizetőkre is. A szolgáltató által közzétett táblázatból kiderül, hogy nagyjából minden díjtétel magasabb lesz, mint eddig, egy átlagos ügyfél összesen 500-1000 forinttal magasabb számlára számíthat.

Az Index azt is kiszúrta a Telenor által nemrég bevezetett (és a tervek szerint idővel mindenkire kiterjesztett) MyTariff tarifarendszer szerződési feltételei közt, hogy a Telenor nem csak árait emeli, egyúttal visszalépnek egy évtizeddel.
Ha egy ügyfélnek elfogy az adott időszakra szóló mobilnetes forgalmi kerete, akkor július 1-jétől nem lassítani fogják a szolgáltatást, hanem kikapcsolják. Ennek hátránya, hogy alapszintű kapcsolattartásra – e-mail vagy Facebook Messengerben írt üzenet – éppen elég volt a lassított net is. Ezentúl erre nem lesz lehetőség,-írja a hvg.hu
Barta P.

Olvasói levél...

"Tisztelt szerkesztők !
Sajnos ebben a mai világban, semmi nem úgy működik ahogy kellene. És ez most  bizonyságot nyert itt Sámsonkertben is",-írja P. Gábor olvasónk, aki a Szűcs utca  Debrecen felőli azon részén lakik ahol, -írása szerint- "megszűnik a huszonegyedik század" !

"Nap mint nap délután az iskolai buszmegállótól jövök haza és ugye tudjuk hogy a Szűcs utca  Debrecen felőli része nem a huszonegyedik század jegyeit viseli magán  közlekedés szempontjából, hogy mást most ne említsek.

Bár csak megemlíteném még a úton legelésző  hazafelé poroszkáló teheneket, akik ugye "marhák" így tőlük nem nagyon várható el semmilyen tolerancia az útszélen járda hiányában közlekedő gyalogosokkal szemben.  
Elvárható lenne viszont az úton közlekedő autósoktól, hogy egy kis tekintettel legyenek a gyalogosokra mikor porfelhőt hagyva maguk után száguldoznak. Utánuk az ember percekig fuldoklik.
Annak idején nagyon sokat keseregtünk, hogy milyen rossz állapotban vannak a kerti utak, hepehupás gidres-gödrösek. Most, hogy  az önkormányzat szépen rendbe tette, legyalulta megnyílt a lehetőség a száguldozásra, nem törik a tengely. 
Érdekes módon, megfigyeltem nincs különbség női, vagy férfi e az autót vezető és teljesen mindegy, hogy luxus terepjáró, vagy szebb időket is látott leharcolt zsiguli úgy látszik a száguldás kényszeres öröme benne leledzik az emberekben. Pedig milyen egyértelmű a szabály: az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának megfelelően kell közlekedni ! (Kresz )

Megjegyzem én is sokszor járok autóval, de próbálok úgy közlekedni, hogy se magamnak, se másoknak, sem kellemetlenséget, sem esetleg kárt ne okozzak. 
Sok autóvezető a Szűcs utcán Hajdúsámson felé közlekedve a bekötő utakról pl.-ul a Szív utca, Mester utca, vagy a Ménes utca felől érkezőknek az un. "jobbkéz" szabályt figyelmen kívül hagyva nem ad elsőbbséget, mondván a Szűcs utca a fő út ! Holott ezek a földutak is egyenrangú útkereszteződések, ahol a KRESZ szabályai érvényesek !
Vonatkozna még a KRESZ talán arra az úriemberre is, aki esténként a kb. 4-5 éves gyerekével az ölében a quadjával szokott száguldozni a Szűcs utcán, ami szerintem már az emberi felelőtlenség felső határát súrolja és itt nem a maga után percekig terjengő porfelhőre gondolok.
Lehet hogy kicsit hosszúra sikerült a mondandóm, de ha a T. szerkesztők közzéteszik és  csak egy ember is változtat a magatartásán, már nem volt hiába. 
Köszönöm hogy meghallgattak. "
Megosztotta;Barta P.