Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 12., péntek

Talán nem kéne beleszólni !

A SZÉP-kártya használatának esetleges ellehetetlenítése a gyorséttermekben, egy kicsit olyan, mint a vasárnapi zárva tartás.

Elképzelhető, hogy a jövőben nem fizethetünk SZÉP-kártyával, ha gyorsétterembe megyünk. Legalábbis erről beszélt Glattferder Béla, az NGM államtitkára egy konferencián. Az indokolás lényege, hogy az emberek nem átallják ilyen helyeken elkölteni a pénzüket, ahelyett, hogy turisztikai célokra fordítanák. 

(Milyen felháborító is az, ha a "zemberek" megint nem azt teszik, amit ezek a "szépnevű" emberkék gondolnak, mondanak. Hasonlóan a vasárnapi időtöltéshez. Most már nem csak azt mondják meg mit tegyünk vasárnap, hanem azt is hol költsük el azt a kis pénzt, amit "nem átallanak" még a zsebünkben hagyni ! Ej-ej  "Glatferderek", nem lesz ennek jó vége...  !-a szerk. )

Mivel tudjuk, hogy a SZÉP-kártya feltöltések összege emelkedik, a KSH turisztikai adataiból pedig kiderül, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken felhasznált összeg éves bázison az utóbbi hónapokban inkább csökkent, így nem nehéz kitalálni, hogy az emberek mire költenek inkább. Nyilván a gyorséttermekben több fogy, mint azt a kormány szeretné.
A munkáltatók 2013-ban 68 milliárd, 2014-ben pedig 76 milliárd forintot utaltak a SZÉP-kártyákra, vagyis a növekedés majdnem 12 százalékos volt. Az utalási adatok havi bontásban nem állnak rendelkezésünkre. A teljes írás itt.
Szerk;Posta S.

Egészségügyi maffia, avagy a gyógyszeripar érdekei...

A közelmúltban a texasi orvosi fórumon Dr. Stanislaw Burzynskit támadások érték azért, mert eddig igen sikeresen gyógyított meg reménytelen rákbetegeket, houstoni kutató klinikáján”- idézet Dr. Nicholas Gonzalez véleményéből, aki úgy utalt a rák iparág hozzáállására, mint egy egészségügyi maffiára, amely ragaszkodik a hagyományos kezeléshez. “Ez több, mint a Twilight Zone! “- kiáltott fel.


Egyszerűen fogalmazva, amikor alternatív szakemberek, vagy úttörő orvosok sikerrel kezdik el gyógyítani a rákot, vagyis a hagyományos és jóváhagyott sztenderd orvosi kezeléseket kikerülve, a meghatározó és irányadó orvosi bürokrácia, karöltve a gyógyszeriparral, elkezdik azt az orvost üldözni, vagy bíróság elé citálni, a sikerekről szóló információkat pedig nem engedik napvilágot látni.

Eközben több száz, ha nem több ezer hal ember hal meg az egészségügyi rendszer sztenderd kezelésének és a mérgező daganatellenes szereknek köszönhetően. A hagyományos ellátás egy konszenzust jelölő iránymutatás, amit az orvosi bizottság bürokratái, az orvosi eszközök gyártói és a gyógyszeripari cégek igényeinek megfelelően alakítanak ki. 
A rákra vonatkozóan ez vagy műtétből, vagy sugárzásból, vagy méreganyagok testbe juttatásából áll (kemoterápia). Amíg ezt a háromfajta lehetőséget rutinszerűen és megfelelően alkalmazzák, a standard kezelési irányelveket figyelembe véve nem számít, hogy hány ember válik...Olvass tovább itt !
Barta P.