Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 14., vasárnap

Mert mi "gazdagok" vagyunk, telik rá !

Közel 900 milliót költ el a kormány delegációs járművekre - mert a "védett személyeknek" kijár a luxus !

A kép csak illusztráció, de a hír igaz !
Delegációs célokra járműveket szerez be a kormány - derült ki a pénteki Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor által szignózott határozatban, -írja a hvg.
A határozat szerint a nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy július 31-ig biztosítson a rendőrségnek 351,5 millió forintot, a Terrorelhárítási Központnak 384,0 millió forintot, Külgazdaság és Külügyminisztériumnak 135 millió forintot a védett személyek közúton történő utasbiztosításához szükséges járművek beszerzésre. 
A kormány a belügyminisztert, valamint a külgazdasági és külügyminisztert arra utasította, hogy gondoskodjon olyan szabályozási környezet kialakításáról, amely alapján a beszerzésre kerülő gépjárművek csak delegációs célokra legyenek használhatók. 
Szerk;Posta S.

Ez (nem) csak humor...?

Az Omega tegnap esti, a felcsúti Pancho Arénában megtartott koncertjén a "Régi csibészek" című dal alatt egy Orbánt parodizáló klipet vetítettek le.


A videó megjelenését követően az Origo megkereste Kóbor Jánost, az Omega énekesét, aki a lapnak azt mondta: egyáltalán nincs rossz érzése a videóval kapcsolatban, sőt véleménye szerint "ennyit még a politikusoknak is el kell viselniük"-írja a sztárklikk...hát majd meglátjuk.
Szerk; Posta S.

Holnap véget ér a 2014/15-ös tanév


Hétfőn megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok az idén is számos tábor közül választhatnak a szünet idejére. Az általános iskolákban 760 ezer, a szakiskolákban 106 ezer, a speciális szakiskolában 8200, a gimnáziumokban 188 ezer, a szakközépiskolákban 205 ezer tanuló számára zárul hivatalosan is a tanév hétfőn. A diákok az idén is számos nyári tábor, programlehetőség közül válogathatnak. 

taborfigyelő.hu adatai szerint egy egyhetes átlagos napközis tábor ára 18-20 ezer forint, a szintén egyhetes, átlagos "ottalvós" táborért pedig 30-35 ezer forintot kell fizetni. Tóth Béla, a portál képviseletében korábban elmondta: tavaly óta nem emelkedtek a táboroztatás költségei.

A rendőrség a közelgő nyári vakációval kapcsolatban azt kérte, hogy a szülők fokozottabban figyeljenek a gyerekekre. 
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője, Kiss Csaba korábban elmondta: évente mintegy 1500 balesetben sérülnek meg gyerekek, ezek 30 százaléka nyáron következik be. Hangsúlyozta: fel kell készíteni a gyerekeket mindenféle veszélyhelyzetre, amely a gyalogos és a kerékpáros közlekedés közben, illetve a tömegközlekedési eszközök használata során bekövetkezhet.

Sok diák munkát vállal a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉsz) szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.
sakema

Kitiltották a Magyar zászlót !

Sokáig elér Csányiék keze ! A magyar szurkolóktól elvették a magyar zászlókat és sálakat Helsinkiben, állítólag azért, mert a "Magyar" Labdarúgó Szövetségnek (?) (MLSZ) sikerült kibuliznia az UEFA-nál,  hogy a semleges szektorba ne ülhessenek be szabadon a magyarok !

 http://ultrasliberi.hu/wp-content/uploads/2015/06/magyarfinn1.jpg
 A szatyrokban az elkobzott magyar sálak és zászlók láthatóak, mindez az MLSZ kérésére !

A magyar labdarúgó válogatott szombati, Finnország elleni EB-selejtező meccsére a magyar szurkolók  nem a vendégszektorba vettek jegyet, hanem a semlegesbe. Ennek oka az volt, hogy az MLSZ a neki kiutalt magyar jegyeket csak azoknak volt hajlandó eladni, akik rendelkeznek arcképpel ellátott szurkolói kártyával.
Mivel ezek ellen a túlzott, megalázó biztonsági intézkedések ellen általános tiltakozás mutatkozik, így a magyar szurkolók nem vettek vendégjegyet az MLSZ-től, hanem kint Helsinkiben, a helyi magyarok, illetve a finn szövetség segítségével a semleges szektort célozták meg, így kikerülve az MLSZ “kártyajátékát”.
A rövid beszámolók szerint a jegyeket sikeresen megkapták a kiutazott magyar szurkolók, ugyanakkor az eddigi információk szerint az MLSZ az UEFA-hoz fordult segítségért, aminek az lett a vége, hogy a magyaroknak megtiltották, hogy a semleges szektorba magyar zászlókat, sálakat vigyenek magukkal ! A teljes hír itt !
 Szerk;Posta S.