Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 29., hétfő

"Bevándorlók" támadtak az autósokra...

... a 471-es úton a "menekülttáborból" kirohanva ! Hatalmas rendőri készültség a környéken!


A Napló információi szerint délután 3 óra körül "elkeseredett menekültek", becslések alapján mintegy százan, botokkal, késekkel felfegyverkezve kirohantak a menekülttáborból a Sámsoni útra, ahol először kukákkal elbarikádozták a városba vezető utat, majd pedig kövekkel és üvegekkel megdobálták a megállásra kényszerített autókat, buszokat és egyéb járműveket. 
A lap tudósítója a környéken lakóktól megtudta, hogy ők még soha nem féltek ennyire, többen be is zárták az ajtókat, ablakokat. Ezekben a percekben (18.10 ') több száz készenléti rendőr néz farkasszemet a menekülttábor főbejáratánál azokkal a menekültekkel, akik időnként számunkra érthetetlen szövegeket skandálnak. 
A kapun belül az első vonalban mintegy 50-100 "menekült" van. Azt, hogy valójában mennyien lehetnek az akcióban résztvevők, a takarás miatt nem lehet látni !

Demeter Erika, a megyei főkapitányság sajtóreferense a Haonnak Hivatalosan is megerősítette azt az értesülést, hogy a "menekültek" egy csoportja délután lezárta a 471-es főút városba bevezető szakaszát, kukát gyújtogattak és járműveket dobáltak meg. Az intézkedésekkel összefüggésben jelenleg is le van zárva a főút érintett szakasza.
 (Az illegális határátlépés nem bűncselekmény !)
 sakema

Lassul a Föld forgása !

Egy szökőmásodperccel hosszabb lesz a keddi nap a Föld valós forgási ideje és az atomórák által mért idő közti eltérés kiegyenlítése érdekében. 

“A Föld folyamatosan lassul, a saját tengelye körüli forgása átlagosan 2 ezredmásodperccel késik naponta” – magyarázta Daniel MacMillan, a NASA Goddard Űrkutatási Központjának tudósa.

A lassulást az árapályerők okozzák, de közrejátszanak más tényezők is, például a bolygónk belsejében játszódó folyamatok, a kőzetlemezek mozgása, vagy a légköri és óceáni áramlatok dinamikájában bekövetkező változások – idézte MacMillant az EScience News hírportál.

Ennek folytán egy szoláris nap valójában nem 86400 másodpercből áll, ahogy a nagy pontosságú atomórák alapján kiszámított egyezményes koordinált világidőből következne, hanem 86400,002 szekundumig tart.
Az eltérést a szökőmásodperc hivatott kiegyenlíteni, amelynek fogalmát a Nemzetközi Csillagászati Unió vezette be 1970-ben, amikor az atomórák használatával nyilvánvalóvá vált, hogy nem egyenletes a Föld forgása.
A szökőmásodperc nemzetközi alkalmazása 1972. január 1-jével kezdődött, szokásos napja június 30. vagy december 31., amikor éjfélkor egy szekundummal meghosszabbodik a nap. Az extra másodperc beiktatását a párizsi székhelyű Nemzetközi Földforgási és Referenciarendszer Szolgálat (International Earth Rotation and Reference Systems Service) jelenti be.
Barta P.