Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 9., csütörtök

Kanadába még látogatóba sem...

...mehetnek a "romák" ! 

Az elmúlt két hónapban több tucatnyi roma család járt úgy, hogy minden feltételnek megfeleltek,(?) de mégsem utazhattak Kanadába családlátogatásra, mert már a repülőtereken megtagadták tőlük a beutazást – írja a RomNet. Már nemcsak az európai repterekről, hanem Budapestről is visszafordítják őket.

Többen panasszal fordultak a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodához, amely a magyar külügytől és a kanadai nagykövetségtől kér magyarázatot az intézkedésekre.

"Egy család május 15-én Németországon keresztül, müncheni átszállással utazott volna a tengeren túlra turistaként. Azonban mielőtt Münchenben felszálltak volna a gépre, a reptéri dolgozó elkérte irataikat, majd közölte velük, hogy „nagy probléma van”. A jegykezelő heves telefonálásba kezdett, a családfő hiába kérdezte , hogy mi a baj, csak azt hajtogatták, hogy „nagy probléma van”. A rendőrök is kiérkeztek, de mivel a családtagok okmányai rendben voltak, nem intézkedtek. Két öltönyös férfi is megjelent, a családfőt pedig arról faggatták, mi a szakmája, van-e munkahelye, mióta dolgozik ott. Hosszas telefonálgatás után közölték velük, hogy nem utazhatnak, mert Kanada nem fogadja őket. Mások is ugyanígy jártak." (Vajon miért is ? link)
A családok nem tudják, kik ellenőrzik őket, az eljárásról nincs dokumentum és homály fedi, hogy kik és kinek a felhatalmazásával, engedélyével végzik ezt a procedúrát.
Szerk;Posta S.

"A Trójai faló...?"

Olvasónk levele, melyben megosztja velünk gondolatait, a korábban közzétett írásunkhoz:

"Végignézve a videót -és amit Szelényi Zsuzsa mond- eszembe jutott egy gondolat, mellyel a 90-es években világszerte sokan és sokat foglalkoztak. Nostredamus jóslatai napirenden voltak, melyekben áttételesen megjósolta a harmadik világháborút és utalt rá, hogy az a Közel-keletről fog kiindulni. Akkoriban mindenki Szaddamtól félt, de mi van akkor ha folyamat nem egy embertől indul ki?

Ami most zajlik Európában jelentős tömegeket mozgat meg, és ne feledjük a "menekültek" nagy százaléka harcra képes férfi ! Vajon hány százezer vagy millió embernél áll meg a folyamat ? Ha komolyabb balhé lesz ki fog minket megvédeni, hiszen más országok is hasonló gondokkal küzdenek ? A politikai pártok megint a saját céljaikra akarják az ügyet felhasználni. Pár dolgot azonban józanul mindenki gondoljon végig.

Az országban azért van munkanélküliség ! Hol akarnánk ezeknek munkát adni (közhasznúként söprögessenek vagy feketén dolgozzanak vagy mert olcsóbban dolgoznak kitúrják majd a magyarokat). 
Lesznek betegségeik, az amúgy is komoly gondokkal küzdő kórházak lássák el őket (járulékot nem fizetnek, lehetnek egzotikus bajaik, melyek kezelése nem éppen 10 forint). Adjunk nekik segélyt, mikor a saját rászorultjaink is folyamatosan -jogosan- keveslik amit kapnak.

Számtalan dolgot fel lehetne még sorolni, mely csak az állam kiadását növeli. Kíváncsi lennék ezt a hiányt kitől akarják majd behajtani? Tessék tippelni ! 
Lehet hogy most többüknek van pénze, (hogy honnan azt most ne firtassuk...) de az előbb-utóbb elfogy és azután honnan lesz nekik ?
Én úgy érzem a problémák sora még csak most jön és a téli időszakban fog igazán kiteljesedni. A rendőrök nem fogják tudni megfékezni ezeket ha beindulnak, márpedig be fognak (lásd Debrecen).  
Akik most mellettük szónokolnak csak addig teszik, amíg valamelyik családtagjuk vagy vagyonuk nem sérül meg egy incidensben, mert akkor hirtelen radikális véleményváltozás szokott bekövetkezni...
Tisztelettel, egy gondolkodó olvasójuk: Polgár Tibor"
Megosztotta Barta Péter.