Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 24., péntek

Egy vélemény a "sikerről"...

B. Kamilla olvasónk gondolatai   A vasárnapi zárva tartás „ sikere"  !  című írásunkhoz.

"Anno örömmel vettem tudomásul, hogy haladunk a korral és ha már ennyi bevásárlóközpont van, azt legalább ki is használhatjuk. De mégsem, mert A FIDESZ amúgy is sakkban tartja a szegényebb réteget, úgy játszik velünk, mint macska az egérrel. 
Aztán jön egy "nagy kereszténydemokrata" rosszindulatú, pökhendi aggastyán, akinek mivel semmi más nem jut eszébe, elhatározza, hogy legyen üres, sivár minden, nehogy az emberek kényelmesen, jól érezve magukat menjenek vásárolni vasárnap. 
Harrach Pétert sokan a pokolba kívánják! Szégyellem, hogy keresztény vagyok, mert rajta keresztül megutáltam a keresztény, álszent embereket is ! 
Milyen kényelmes volt, mikor mentünk strandolni és a nagy hőségben bármikor tudtunk venni egy üveg ásványvizet, vagy ha hirtelen megéheztünk, elég volt a friss zsömle és egy kis felvágott hozzá. Nem kellett drága italt és ételt vásárolnunk, csak amennyit a szűkre szabott pénztárcánk engedett. 
Talán ez is lehet a baj, hogy a szegényebb réteg mindent elkövet, hogy olcsóbban jusson hozzá az élelemhez, mert a méregdrága éttermek már luxusnak számítanak. Kár, hogy ezt az érzést Harrach soha nem fogja tapasztalni és növeli a "bukszáját" a pór nép amúgy is szánalmasan alacsony fizetésével. És akkor még csodálkoznak a külföldiek is, hogy a magyar ember milyen fásult, pesszimista gondolkodású ! Minek örüljünk, hogy ha ezt a kevés kis örömünket is elveszik? 
Ha már nem nyaralhatunk, legalább sétáljunk egyet a bevásárlóközpontokban és sóvárogjunk, addig is elfelejtjük, hogy kilátástalan minden ebben az országban. És ha már betérünk egy bevásárlóközpontba, legalább az akciós árukat kényelmesen és nem rohangálva, kutyafuttában tudnánk megvásárolni. De szép is lenne! Ez olyan teljesíthetetlen kívánság? Ha ezt nem képes a kormány biztosítani, akkor mit várjunk, ha komoly dolgokban kell majd döntést hozniuk? Tartok tőle, hogy semmit!"
Szerk;Posta S.

Biztos ami biztos...

Valahol Magyarországon !

Barta P.

A vasárnapi zárva tartás „ sikere ” !

Májusban csaknem háromezer fővel dolgoztak kevesebben a kereskedelemben, mint februárban, az utolsó hónapban, amikor még minden vasárnap korlátozás nélkül nyitva lehettek az üzletek – derült ki a KSH adataiból.
 
Az elbocsátási hullám nagyobbrészt a kiskereskedelmet sújtotta, az alkalmazottak száma közel 2600-zal csökkent három hónap alatt, míg a többieket a nagykereskedelmi társaságoktól küldték el. A KSH adataiban ráadásul csak a legalább ötfős vállalkozások szerepelnek, a kisebb cégekkel együtt még rosszabb lehet a helyzet.

A kereskedelmi vállalkozások elsősorban részmunkaidős munkavállalóiktól váltak meg, februárhoz képest a számuk 2300-zal csökkent. A teljes munkaidősök száma ugyan májusban emelkedett áprilishoz viszonyítva, ám a februári adathoz képest közel 700 fős csökkenést mutatnak az adatok. Aki maradt, annak jóval többet kell dolgoznia, mint korábban. 
Májusban az alkalmazottak összesen 388 ezer túlórát teljesítettek, 70 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. Ennek az elbocsátások mellett az az oka, hogy a boltzár óta hosszabb az üzletek nyitva tartása, ellensúlyozandó a vasárnapi zárva tartás okozta forgalomkiesést. /nol.hu/
Barta P.

Bolond a "Világ" ?

Bécs - Betiltották a  náci szám- és betűkódokat az osztrák egyedi rendszámokon egy  csütörtökön életbe lépett rendelet szerint.   A tiltott kombinációk listáját az ausztriai Mauthausen  Bizottság állította össze, a szervezet a mauthauseni koncentrációs  tábor túlélőinek és áldozatainak emléket állító testület.  
A bizottság felsorolásában több mint harminc szám- és  betűvariációból álló kombináció szerepel. A testület feladata lesz a  jövőben, hogy állandóan frissítse a most kiadott listát.  A csütörtökön életbe lépett rendeletet a gépkocsik használatáról  szóló törvény júniusi módosítása tette lehetővé.  

Idáig csak a nevetséges vagy a meghökkentő kombinációkat volt  tilos használni az egyedi rendszámtáblákon, ám csütörtöktől tilos az  olyan számkombinációk választása is, mint a 18-as, ami Adolf Hitler  monogramjára, vagyis az abc első és nyolcadik betűjére utal,  valamint a 88-as, amely a Heil Hitler köszöntésre. Továbbá nem  szabad a nemzetiszocialista pártra utaló NSDAP vagy az Adolf Hitler  kezdőbetűit tartalmazó AH vagy az SS betűkombinációkat sem  használni. Tiltják még a Német Birodalomra vonatkozó 74-es és a Vér  és becsületre utaló 28-as szám használatát. 
 Blikk forrás
Szerk;Posta S.