Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 27., hétfő

Olvasónk írja !

"Tisztelt Magazin!
Szeretném megosztani, amit  már napok óta látok, tapasztalok !"

"Többször is (szám szerint 4-5alkalammal) jöttem haza a késői Hajdúsámsoni busszal, mivel estig dolgoztam. A nagyállomásnál a rendőr úr felszáll, majd megkérdezi a buszsofőrt elhozhatja-e a menekülteket, ő bólint. "Megnyugtatja" hogy ketten vannak kb. 20 menekültre, és vigyáznak rájuk, és hátul őrzik őket (3-4. üléstől-busz végéig), és hogy egy rendőrautó kíséri  őket.
Ráadásul a hölgy a nagyállomáson (dolgozó - állami szociális szféra) felszól a sofőrnek; "Vigyázzanak már rájuk!" ekkor nem tudtam sírjak-nevessek?
A rendőr megnyugtatja a sofőrt, hogy mind "INGYENES KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KÁRTYÁVAL RENDELKEZIK" (??)
Majd sofőrje válogatja hogy, a tábornál az úton, vagy a penny-nél kiteszi őket.

Mondanom sem kell milyen kellemes, az idős kollégáimmal, hazafelé így utazni 8-12 óra után, és állni, és szagolni őket, félni a betegségektől, vagy bármitől, és látni hogy mindenki "rasszista?" mert kerülgetik és figyelik őket, szorítják a táskájukat stb..
De, a két kisgyerek akit az asszony visszaránt hogy; "gyertek, itt üljetek le, ne menjetek hátra" mindent elmond...
Ebben az országban sok a rasszista az a tanulság ugye? Az hogy aki dolgozik és megveszi a jegyet, megbüntethetik, és hogy aki idevánszorog akár terrorista-gyilkos... az ingyen utazik.


Jaj nektek emberek, hova jutottunk? Egymást bántjátok, nem látjátok a veszélyt !
Tanulság; - talán a helyi programok helyett azzal törődnénk hogy a sámsoni busz ne menekült busz legyen !
- hogy a FAL, SZ**T sem ér, és csak szemfényvesztés ! 
-egy éve tavasszal valamit elrontottunk ! DE NAGYON...

UI; a jelenség már délután is megfigyelhető..."
Megosztotta;Posta S.

Ha kevés pénzed, kérj az interneten...

...azoktól akik szívesen adnak ! 

A legnagyobb online, magánszemélyeknek létrehozott adománygyűjtő oldal használatához mindössze egy folyószámla és némi angoltudás szükséges. 
Az Indiegogo Life azért jött létre, hogy hidat teremtsen azok között a hétköznapi emberek között, akiknek pénzre van szükségük, és akik megosztják, amijük van.
Bárki létrehozhatja a saját adománygyűjtését, mindegy, hogy vészhelyzetről van szó, vagy egyszerűen egy nagyobb kiadás elé nézel, amit nem tudnál finanszírozni.

Kattints ide, majd a rózsaszín Get Started! gomb megnyomásával elkezdheted létrehozni a saját kérésedet. Először regisztrálnod kell, majd ki kell töltened egy űrlapot, ahol meg kell adnod a gyűjtésed címét, a tárgyának kategóriáját, az elérni kívánt összeget amerikai dollárban, és azt, hogy hány napon keresztül folyjon az akció.
 Képet is tölthetsz fel, hogy erődítsd a jótékonykodók bizalmát, de a lényeg a leírás: itt kell szerepelnie a történetednek néhány mondatban, és annak, miért és mire kérsz pénzt. Az adománygyűjtés időtartamát utólag meghosszabbíthatod, ha rövidnek bizonyult.

Az oldal azt ígéri, hogy a gyűjtés általad megszabott időtartamának lejárta után elkérik az adataidat, és 15 napon belül utalják számodra a beérkezett adományokat. Aki rendelkezik amerikai bankszámlával, az tisztán megkapja az összeget, de ha például kanadai vagy európai számlád van, akkor is csak egy nagyon csekély utalási díjat vonnak majd le az összegyűjtött pénzből.
Barta P.