Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 28., kedd

"Meleg" volt júliusban...

Arany János után szabadon; "repül a b..i, ki tudja hol áll meg..."

 Nagy volt a hőség, le kellett hűteni  a "felmelegedett" testeket...Van még ország, ahol a rendőrség megfelelően kezeli az "eseményeket"!
sakema

Te tudod miért kevés a fizetésed ?

Nem ? 
Akkor nézzük sorban:

Magyarországon 53,86 % -os adót fizetünk, ami semmilyen körülmények között nem mondható kevésnek, sőt talán korrektnek sem, főleg ilyen bérszínvonal mellett, de az adófizetés százalékának tekintetében, ha ez Téged megnyugtat, messze nem Magyarországon a legrosszabb a helyzet.


De Magyarország így is az adók országa…rengeteg adót fizetünk, közben a nép pedig rosszul él.
Egyrészt adót fizetünk a munkánkból származó jövedelmünk után, ezt mindenféle adó és járulék terheli.
Fizetünk fogyasztási adót, ami nem más mint a jól ismert ÁFA barátunk.
Sokaknál nem tiszta a nettó – bruttó sorozat sem…nettó amit a kezedbe tudsz venni, a bruttó pedig az az összeg, amit levonások, adók nélkül értünk..A legtöbbeknek sajnos fogalmuk sincs arról, hogy miket vonnak le a béréből, miért lesz a végén olyan kevés, így nyújtunk egy kis támpontot!
A jelent számítási példában 0 gyermekkel számolunk!
Legyen a bruttó fizetés 150 ezer forint, hogy könnyebben számoljunk, átláthatóbb legyen a képlet.
Nézzük meg a levonásokat, és hogy mennyi lesz a nettó, kézhez kapott fizetés.

Mostantól JÁR a kórházi kezelés a "menekülteknek" (is) !

Részletes szabályzat készült a menekültek kórházi kezeléséről - írta keddi számában a Magyar Hírlap.

A napilap írása szerint honlapján tett közzé tájékoztatót az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a menekültek orvosi ellátásáról és az egészségügyi szolgáltatók vonatkozó költségeinek megtérítéséről.
A dokumentum részletezi, hogy az egyes csoportok milyen kezelésekre jogosultak térítésmentesen, illetve, mindezt ki és hogyan ellentételezi az intézményeknek.

A finanszírozás elsősorban attól függ, hogy a menekült a befogadási eljárásnak épp melyik szakaszánál tart: más az ellátásra való jogosultság az elismerési eljárás megindítása iránti kérelem benyújtása előtt, a folyamat időtartama alatt, vagy a menekültügyi hatóság döntése után.  
Ezeken kívül a járványintézkedések, a mentés és a sürgősségi ellátás a kérelmek benyújtásától függetlenül is jár a menekülteknek.
A lap kitér arra, hogy aki már benyújtotta menedékkérelmét, a háziorvosi ellátást is magában foglaló, széles körű egészségügyi ellátásra jogosult, különösen abban az esetben, ha kiskorú, vagy valamilyen fogyatékossággal él. Az OEP tájékoztatója szerint az ő ellátásukat a menekültügyi hatóság fedezi az egészségügyi szolgáltatóknak.
Az elvégzett ellátásokról a kórházaknak jelentést kell küldeniük az OEP-hez, és ezt havonta küldik tovább a menekültügyi hatóságnak. Az ellenőrzést követően végül a pénztárnak utalják a megfelelő összeget.
sakema

Új laptop márka született !

Ismeri ön az SNSV laptop-márkát?
 Egy Facabook hirdetés...


...és most fordítsuk meg a képet fejjel lefelé...és láss csodát ! Ugye így már nem is új az a márka ?

 Facabook forrás
Barta P.