Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. augusztus 1., szombat

A HATALOM nem tűri a "konkurenciát" !

A szerdán elfogott, cigarettacsempészet támogatásával gyanúsított pénzügyőrök közül kilencet előzetes letartóztatásba helyezett, nyolcnak pedig a házi őrizetét rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság. 

A Nyíregyházi Törvényszék szombati közleménye szerint a folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt indított ügyben a jogsértésben közreműködő kilenc pénzügyőr előzetes letartóztatását legfeljebb 2015. augusztus 31-ig rendelte el a bíróság.

Nyolc pénzügyőr gyanúsított esetében a bíróság a gyanúsítottak szabadlábra helyezéséről, egyben házi őrizetének elrendeléséről döntött, melynek időtartama ugyancsak legfeljebb augusztus 31-ig tart. A bíróság szerint alappal lehet tartani attól, hogy a pénzügyőrök szabadlábon hagyásuk esetén tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, okiratok megsemmisítésével, meghamisításával, vagy elrejtésével az eljárás lefolytatását megnehezítenék, vagy veszélyeztetnék, vagy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.
A nyomozás adatai szerint a NAV Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága állományába tartozó pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették a cigarettacsempészeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett gépkocsikban elrejtett, ukrán eredetű dohányárut.
Szerk;Posta S. 

Meghalt Sinkó László !

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 75 éves volt.
 Sinkó László, Sinkovits Imre testvére a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt. 1962-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, pályáját a debreceni Csokonai Színházban kezdte, majd 1966-tól 1982-ig a Nemzeti Színház tagja volt. 1982-ben a Katona József Színház alapító tagja lett, itt tizenkét évadot töltött. Dolgozott az Új Színházban és szabadúszóként is, 2003-tól ismét a Nemzeti Színház társulatának tagja volt.
A Budakalászon élő művész halálhírét a város hivatalos Facebook-oldalán közölték

 Egyik leghíresebb színházi szerepét, az Igazgatót Spiró György Az imposztorában játszotta, Zsámbéki Gábor rendezésében.
 Rendezett is és folyamatosan szinkronizált, Anthony Hopkinst rendszeresen ő szólaltatta meg magyarul. Számos filmszerepe volt már az '50-es évek végétől. Rengeteg tévéfilmben játszott, és ő kölcsönözte a hangját a Macskafogó Grabovszkyjának. Az utóbbi években kicsi, de emlékezetes szerepe volt Török Ferenc Szezon című filmjében. Utolsó filmszerepét az 1-ben játszotta.
sakema