Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. augusztus 3., hétfő

Majd mi fizetjük a számlát !

A Bors információi szerint – igazodva az európai uniós gyakorlathoz – a hazai börtönökben is saját mobilt kapnak a fogvatartottak !


 A készülékeket heteken belül kiosztják, az intézkedés mindenkire vonatkozik függetlenül attól, hogy ki milyen bűncselekményért tölti büntetését. Magyarán: az egyszerű tolvajtól az életfogytiglanra ítélt gyilkosig mindenki saját telefonhoz jut. 

(Érdekes, hogy erre van pénz, a gyilkosokra tolvajokra, és egyéb gazemberekre. Majd egyszer talán eljön az idő, hogy szobaszerviz,és bejárónő is járni fog nekik ? Lassan jobb lesz a börtönben élni, mint kint, mert kint még azért dolgozni kell, ha nem akarsz éhen halni ! Bent már azt sem ! "Éljen az Unió"-a szerk.)

A Bors úgy tudja, hogy speciális egyenkészüléket kapnak az elítéltek. Természetesen nem okostelefonról, hanem egy alapfunkciós típusról van szó, amely törésálló és szétszerelhetetlen. Így elvileg a raboknak nincs lehetőségük manipulálni a telefon képességeit. 
Az új mobilokkal is szigorú szabályokhoz kötik a kapcsolattartást. A fogvatartottaknak re­gisztrált kapcsolattartóik vannak, akik elsősorban a rokoni körből kerülnek ki. A mobilról kizárólag a kijelölt kapcsolattartó száma hívható, ami azt jelenti, hogy a készülék a megadott öt-hat szám hívására lesz alkalmas. 
A készülék csak kimenő hívásokra kalibrált, fogadni nem tud. Akárcsak az eddigi, vonalas telefonon bonyolított beszélgetések esetében, a bv-intézet hallgatja a fogvatartottak beszélgetéseit.
Szerk;Posta S.

Humor, ami nem is annyira humoros


Barta P.