Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. augusztus 12., szerda

Mi tagadás, egy kicsit morbid

 A kép illusztráció !
Nagy-Britannia polgárai körében egyáltalán nem keltett felháborodást az újfajta környezetkímélő megoldás, melynek lényege, hogy a közép-angliai Redditchben található szabadidőközpontot a szomszédos hamvasztó kemence által termelt hővel fűtenék.

A helyi önkormányzat azt is elmondta, hogy ez az eljárás Európa néhány országában-köztük például Svédországban-egy már meglévő és működő dolog. Az energia újrahasznosítása a fő cél, s miután a polgárok 80-90%-a nem ítélte el a kényesnek vélt kérdés, nagy valószínűséggel megindulnak a munkálatok.
Az embereket többek között arról is értesítették, hogy biztonságos ez az elképzelés és a gyakorlatban semmilyen egészségkárosító hatása nincsen.
Néhány szakszervezeti képviselő azonban felháborodását mutatta ki és hangot is adott véleményének, szerintük, beteges a kezdeményezés és megsérti a polgárokat,-írja a világszám.
Barta P.

Egy nagyszerű "találmány" !

Ki­fe­je­zet­ten nők­nek ké­szült a leg­újabb esz­köz, mely erő­sza­kos férfi­ak­tól véd. Az új ta­lál­mány va­ló­ban ve­szé­lyes: életre szóló sé­rü­lé­se­ket okoz­hat a férfi leg­ne­me­sebb pont­ján.
 Egy dél-afrikai nő fejlesztette ki a legújabb védekezési eszközt, mely nem a gyerekáldástól, hanem az erőszakos férfiaktól véd. A fekete kontinensen naponta erőszakolnak meg nőket, kislányokat. Tenni pedig szinte semmit nem tudnak az erőszakolókkal szemben.
(Sajnos a "téma" itthon is kezd aktuálissá válni, mivel a támogatott népvándorlással itthon is fel kell készülni a védekezésre ! -a szerk.