Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 2., szerda

Egy érdekes történet !


Ma reggel nyolc óra előtt egy hívást kaptam a vezetékes telefonomra. Meglepődve hallottam a vonal túlsó végén egy számomra ismeretlen nyelven hadaró férfit, aki  valamilyen Abdul... vagy ehhez hasonló nevű valakit keresett. 

Mivel én nem beszélek "arabusul" és ő meg nem beszélt "magyarosul" így megpróbáltam szót érteni valahogyan vele -angolul, németül-, de nem sikerült, így letettem a telefont. 


Pár másodperc után ismét hívott és azt hajtogatta, hogy "Abdul... láger...karantén" ! 
Mivel ismét nem értettünk szót, mondtam neki hívja a "policét". Lehet félreértette, mert lecsapta a telefont.
Nem hagyott a kíváncsiság, hogy vajon honnan hívott a fickó, így  rákerestem a számra és meglepődtem !
Ha valaki tud "arabusul" felhívhatja.  


Ezek szerint már Üzbegisztánból is vannak "menekültek" Magyarországon ?
Szerk;Posta S.

Mi történik velünk a halál után ?

 A címbeli kérdésre választ ad az IflScience által ajánlott rövid videó, amelyet a Scientific American készített.
Meghalni elég rossz dolog. De hogy mi történik a testünkkel, miután kileheltük utolsó leheletünket, annál izgalmasabb! Legalábbis tudományos szempontból.
Nyugalom, nem lesz nagyon szörnyű !
Lássuk tehát, mi történik egy halott testtel :

Akkor most már kijelenthetjük, hogy igaz az a biblia állítása, "porból lettünk, és porrá leszünk " ! 
Barta P.

Vigyázz, mert figyeli a gépedet a Windows 10 !

Azzal, hogy valaki elfogadja /az egy hónap alatt 75 millió gépre telepített /Windows 10 felhasználási feltételeket, tulajdonképpen feljogosítja a Microsoftot arra, hogy az operációs rendszer automatikusan letiltsa a nem jogtiszta szoftvereket, sőt, a nem eredeti hardvereket is.

 Persze egyáltalán nem helyes, ha valaki gépén egyetlen jogtiszta program sincs, ám ettől függetlenül a legtöbb felhasználót valószínűleg zavarja, ha az operációs rendszere folyamatosan és ilyen mértékben figyeli őt. Az erről szóló passzus a szolgáltatási szerződés 7b pontjában olvashatók, mely szerint:
"Automatikusan ellenőrizhetjük az ön szoftverének verzióját, amire a Szolgáltatások nyújtása, a szoftverfrissítések letöltése és a konfigurációs módosítások végrehajtása érdekében van szükség – ezért nem számítunk fel díjat – azért, hogy frissíthessük, bővíthessük és továbbfejleszthessük a Szolgáltatásokat, ideértve azokat is, amelyek megakadályozzák a Szolgáltatások elérését, hamisított játékok játszását és nem hitelesített hardverperifériák használatát. Előfordulhat, hogy önnek frissítenie kell a szoftvert, hogy továbbra is használhassa a Szolgáltatásokat."
A megjegyzés ehhez csak annyi, jó esély van rá, hogy ezt a Microsoft a saját üzlete fellendítésére használja majd, vagyis arra, hogy gépről el tudja távolítani például az xboxos játékok kalózmásolatait. A hardveres rész ugyanakkor sokkal érdekesebb, egyelőre nem tudni ugyanis, hogy vajon mi számíthat "nem hitelesített" kiegészítőnek. 
(Tehát Bill Gates ezentúl "legálisan" ellenőrizheti  a számítógépeket, amihez TE magad adsz engedélyt, ha telepíted a W 10-et ! Szép "újvilág" -a szerk.)
Barta P.