Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 13., vasárnap

A "jóból" (?) is megárt a sok ?

Németország átmenetileg ismét határellenőrzést vezet be déli határain – értesült vasárnap délután internetes kiadásában a Der Spiegel. A Bild szerint az ideiglenes határellenőrzés bevezetése csak a német-osztrák határra vonatkozik. (Vagyis lezárja a határt !)
A Spiegel Online szerint mindezt még a nap folyamán bejelenti Thomas de Maiziere belügyminiszter.


Az intézkedés válasz a kialakult menekültválságra, és egyben azt jelenti, hogy Németország átmenetileg felfüggeszti a schengeni megállapodást – fogalmazott a Spiegel Online.
A lap internetes kiadása szerint a szövetségi rendőrséget riadókészültségbe helyezték. Ennek keretében valamennyi mozgósítható rendőrt Bajorországba küldik “a határ lezárásának” biztosítására.
A Bild szerint 21 készenléti rendőrszázadot vezényelnek azonnal hatállyal Bajorországba. Feladatuk a határ biztosításának segítése.
 A schengeni megállapodás tartalmazza annak lehetőségét, hogy a közrend vagy a belbiztonság súlyos veszélyeztetése vagy fenyegetése esetén ideiglenesen ismét határellenőrzést vezessen be egy tagállam a belső határon. Az intézkedés 30 napra korlátozódhat, vagy olyan hosszú időre, ameddig a fenyegetettség fennáll. Az Európai Bizottságot és a többi tagállamot előzetesen tájékoztatni kell.
Szerk;Posta S.

A vonat megmutatta, milyen a zéró tolerancia !

"Itt nem halt meg senki?!" - kérdezi az eset után a riporter...

Szerk; Posta S.

Miért erőlteti a Microsoft a Windows 10-et ?


Egy felhasználó észrevette, hogy az amúgy sem gyors net csigalassú tempót diktál napok óta. Kiderült, hogy azért, mert épp töltődött nála a Windows 10. Anélkül, hogy kérte volna, -olvasható az  origo hírportálján.
 A Windows 10 azokra a PC-kre is letöltődik, amelyek tulajdonosai ezt nem kérik ! A rendszer 3,5-6 gigabájt közötti méretű rejtett mappát hoz létre "$Windows.~BT" néven, és oda másolja be a telepítőfájlokat. 

A Microsoft megerősítette, hogy azokra a gépekre, melyeken be van kapcsolva az automatikus frissítés, valóban letöltődik az új operációs rendszer. 
Ennek oka azonban a cég szerint csupán (?) az hogy azoknak a felhasználóknak, akik később meggondolják magukat, és mégis frissíteni akarnak, csak a telepítést kelljen kivárniuk. 

(Ez elég "érdekes" indok a Microsoft részéről, mert miért gondolja azt, hogy én egyszer szeretném telepíteni a W-10-est? Ha egyszer talán frissíteni akarok, majd akkor letöltöm, vagy megveszem ! 
Szerintem az van a dolog mögött, hogy a -"próbaidő"- 6, vagy 12 hónap után automatikusan frissíteni fogja magát a meglévő oprendszer, ha tetszik, ha nem.
A megoldás szerintem talán annyi, hogy frissítéseket kézire kell állítani és azokat nem telepíteni, amik a leírásuk szerint a Windows Update kliens fájlokat "jobbítják". -a szerk.)

Barta P.