Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 23., szerda

"Harcosok" klubja ?


Verekedés, dulakodás alakult ki és egy gumilövedékes fegyverből több lövés is eldördült vasárnapra virradóra egy VII. kerületi ( Fészek Művészklub) szórakozóhelynél. A történtek során egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Kiemelt Ügyek Főosztálya eljárást folytat csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, illetve súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen (vajon kik is lehettek?) tettesek ellen. 

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövetők 2015. szeptember 20-án 0 óra 23 perckor egy Budapest VII., Kertész utcában található szórakozóhely előterében előzetes szóváltást követően bántalmazták a szórakozóhely biztonsági személyzetét, amely következtében négy személy megsérült. Az egyik támadónál egy gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver is volt, amelyből több lövést adott le.
Azóta már két feltételezett elkövetőt elfogtak a rendőrök a többiek után még tart a nyomozás.
Szerk;Posta S.

Sámsonkert a „haladás útján"


"Üdvözletem,
Szerény (sajnos) Sámsonkerti lakosként, írnék egy levelet, miszerint reggel egyik utam során nem tudtam haladni a Nyiczki utcán (ha jól írom) mivel hatalmas törmelékkupac volt leborítva az út közepére. Ugyanis napi szinten bejárom a várost és a kertet is így későbbi órák folyamán láttam hogy beledolgozzák a törmeléket az útba.
Gondolom a szép nagy 1-5kg-os kövek jót tesznek az autónak, illetve a gyerekeknek is, meg hogy macskakő helyett macsk*kis, mert ez a törmelék nem tudom honnan, de nagyon büdös volt, a lehúzott ablak mellett, és a legfontosabb; szakemberek helyett (munkateremtés) természetesen közmunkásokkal végezték a munkát !

 (Bele sem akarok menni miért nem a főutcában van kezdeményezés vagy a legtöbbet használt Szűcs utca másik részén, és miért a legkisebb úton?)

Már látom is a "hírlapot" (vagy az újságot) "Útfelújítás több helyen"!
Véleményem: Ingyen törmelék (vidd 'má innen) -> elhozzuk -> közmunkás -> bedolgozza -> "út"(vagy mi) -> mi meg... befoghatjuk, sőt tapsikolhatunk, de "rendes "képviselőink vannak, gondolnak ránk !
  T.L. s.kerti. lakos."
Tisztelt olvasónk, köszönjük a levelet, várjuk ezután is véleményét. 
Üdvözlettel a magazinunk nevében; Barta Péter.

M kezdődik a csillagászati ősz

A naptári ősz: szeptember elsején kezdődik az ősz hónapjainak figyelembe vétele miatt (szeptember, október, november) A csillagászati ősz: kezdete az őszi napéjegyenlőség napja, szeptember 23 amely  december 22-éig tart.

 Ősz a Nagyerdőn ...
 Ezen a napon a napsugarak ismét az Egyenlítőn delelnek 90 fokos szögben. A nappalok és az éjszakák hossza az egész Földön egyforma. Ez az őszi napéjegyenlőség időpontja. Utána a nappalok tovább rövidülnek az északi félgömbön. A szeptemberi napéjegyenlőség napja szeptember 22. (illetve szeptember 23.). Az északi féltekén őszi napéjegyenlőségnek, a délin tavaszi napéjegyenlőségnek nevezik. A két félgömbön ez a csillagászati ősz, illetve a csillagászati tavasz kezdete is egyben.Vége az Északi-sarkon tartó állandó nappalnak, jön a féléves éjszaka és a Déli-sarkon következik a féléves nappal.

Ebben az időszakban a nappalok rövidülnek és az időjárás fokozatosan fordul egyre hidegebbre, szelesebbre és csapadékosabbra. A lombhullató növények levelei elsárgulnak, elvörösödnek, átmenetileg gyönyörű színpompába borítva a természetet, mielőtt elszáradnának és lehullanának a fákról. Néhány későn érő növény még meghozza gyümölcseit.
sakema