Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 27., vasárnap

Ha igaz, ha nem, azért érdekes !

Az ukrán származású Aida Bolivar, aki a pszichológiatudomány kandidátusa, de újságíróként is dolgozik, Budapestről Bécsbe utazott azon a vonaton, amelyet a Keleti pályaudvaron megrohamoztak a migránsok. Mivel éveket töltött arab országokban, tökéletesen beszéli az arab nyelvet, és jól ismeri a Közel-Keletet.

Együtt utazott a menekültekkel a tömött vagonban és amikor egymás közt beszélgettek, minden szavukat értette. Az általa tapasztaltakról interjút adott egy ukrán tévécsatornának. (Forráshír itt)


 A videó eredeti, hangalámondás nélküli forrása: podrobnosti.ua
Szerk;Posta S.

Ez is egy megoldás

Mert nekik vannak jogaik ! (fotó:internet)

„A Sámsoni út környékén lakók részéről az ottani kiskereskedelmi és vendéglátó üzletek működésével, nyitva tartásával összefüggésben évek óta – különösen az elmúlt időszakban – sok panasz érkezik a város vezetéséhez, a Polgármesteri Hivatalhoz és a rendőrséghez is – fogalmaz Gulyás Tünde, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályvezetője a városi közgyűlésnek benyújtott előterjesztésében.
 Az osztályvezető azt javasolja, hogy módosítsák a helyi rendeletet. Ennek értelmében a Sámsoni úton – ahol ugye a menekülttábor van – a vendéglátóhelyek nem lehetnének nyitva este 10 és reggel 6 közt, s ebben az időszakban a kiskereskedelmi üzletekben sem árulhatnának szeszes italt !
 Amennyiben az előterjesztést megszavazza jövő héten a közgyűlés, az új rendelet a Debreceni Közlönyben való megjelenés napján lép hatályba.-olvasható a dehir.hu oldalán.
(Ha szorít a cipő vágjunk le a lábunkból ? Szerencsére az még nem merült fel,  hogy a környék lakóit kéne eltávolítani, hogy "ne zavarják" a tábor lakóit !-a szerk.)
Mert azt mindenki tudja, hogy a tábort kéne onnan a lakóival együtt eltakarítani mert ugye ez az oka annak, hogy a környék  Chicagóvá változott !
Szerk;Posta S.