Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 4., vasárnap

Németországban is kezdődik !Egy  migráns szerint az étel nem olyan, mint amihez hozzászoktak. Ezek az ételek fehér embereknek valók, ők pedig feketék. Sokan nem is eszik meg az ételt, csak a kávét és a teát isszák meg. A rizs nem olyan rossz, talán még a spagettit is meg lehet enni, de itt minden tele van cukorral – teszi hozzá a híradóban megszólaló férfi. 
(Talán otthon kellett volna maradni és ott enni a "hazait" !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Mi lenne ha...

A Bloomberg Robin Hood indexe eljátszott a gondolattal, mi lenne ha az egyes országok leggazdagabb emberei felszámolnák a vagyonukat és szétosztanák  a legszegényebbek között.
Persze az, hogy ki mennyit kap, nagyban függ attól, hogy az adott országban hányan élnek, és mekkora a leggazdagabb ember vagyona. 

Ebből a szempontból Ciprus és Svédország nélkülözői járnak a legjobban: John Fredriksen, a Norvégiából származó ciprusi 15 milliárd dolláros vagyona fejenként 45 968 dollárt jelentene a ciprusi szegényeknek, amivel már komoly dolgokat lehet kezdeni, de hasonló jóra számíthatnának a svédek "szegényei". Ingvar Kamprad 45 milliárdos vagyonából mindenkinek 33 149 dollár jutna.

Lássuk mennyit kapnának a nélkülözők Magyarországon? Ehhez segítségül hívjuk a Napi.hu évente összeállított "100 leggazdagabb magyar" kiadványát és a Tárki tanulmányát a 2014-es szegénységi adatokra vonatkozóan. 
A leggazdagabb magyar a kiadvány szerint Csányi Sándor OTP-vezér, befektető és üzletember, vagyona 165 milliárd forintot tett ki. A Tárki elemzése alapján pedig a lakosság 16,6 százaléka, azaz 1,6 millió ember él szegénységben, tehát a háztartás nettó jövedelme nem haladta meg a havi 78 ezer forintot. 
Ha Csányi Sándor szétdobná vagyonát ennyi ember között, fejenként 103 125 forint ütné mindenkinek a markát. A normális élethez még mindig kevés egy kicsit, az éhenhaláshoz viszont sok.
Szerk;Posta S.