Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 15., csütörtök

Akkor most hogyisvanezkéremszépen ?

A vízálló telefonokat ne használjuk vízben ! Ugye furcsán hangzik, pedig így van.

A Sony elég régóta ad ki olyan telefonokat és tableteket, amelyeket vízállóként hirdet, méghozzá az IP68 szabvány alapján. Ez egy víz- és porállóságot garantáló minősítés, amelyben többek között az szerepel, hogy az ennek megfelelő eszközök akár három méteres mélységig, harminc percen át használhatók vízben. 
A japán cég hasonló paramétereket szerepeltetett a marketing-anyagaiban és a jótállási papírokon egyaránt, most azonban furcsa változást eszközöltek az álláspontjukon.
A Sony természetesen meg is magyarázza a változtatást. Arra hivatkoznak, hogy az IP68 minősítés laboratóriumi körülmények között történik, ezért nem a valós felhasználási körülményeket modellezi.
A vízállóság terén tesztelt Sony termékeket először óvatosan belehelyezik egy csapvízzel feltöltött tartályba és leengedik másfél méteres mélységbe. 30 perc múlva az eszközt óvatosan kiemelik, majd ezt követően próbálják ki a különféle funkcióit.
Az első megváltoztatott figyelmeztetések az Xperia Z3+ és Z4 használati útmutatójában bukkantak fel idén tavasszal, de a legújabb készülék, az Xperia Z5 megjelenésekor már eleve nem szerepelt a kampányban sem a vízálló szó, inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogy nem kell rögtön szervizelést vizionálni egy kiadósabb esőben.
Igaz, a szabvány ugyanaz maradt, csak az értelmezés változott, és ezt jó tudni mindenkinek, aki innentől víz alatti fotózást és videózást tervezne. Ne tegye!
(Talán sokan emlékeznek még a rendszerváltás előtti viccre, miszerint Moszkvában, a Lenin téren Volvókat osztogatnak, és a hír igaz, de nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. No, valami ilyesmire kell gondolni mostantól, ha meglátunk egy vízállónak hirdetett Sony mobilt.) 
Barta P.

Újabb fejlemény a "Győzike" ügyben !

Mint azt már korábban írtuk, Gáspár Győző a közösségi oldalán durván lerasszistázta az autókölcsönző igazgatóját mert nem adott neki autót- mondván "zsidóknak cigányoknak nem adok!"
Most azonban kiderült, hogy valaki nem mond igazat, -olvasható a ripost.hu oldalán.
A honlap szerkesztője azonban telefonon elérte a szóban forgó autókölcsönző igazgatóját, Újfalussy Márkot, aki teljes mértékben elutasította a vádakat, sőt nevetségesnek tartotta őket. Méghozzá a vallási hovatartozása miatt.

 Félig zsidó vagyok, tehát így eléggé valószínűtlen, hogy nem szolgálok ki cigányokat és zsidókat. Győzi kicsit elhamarkodta ezt a kiírást, hiszen én abszolút nem vagyok rasszista.
 Az üzletember elmondta, alapvetően nem szeretne ezzel az üggyel foglalkozni, hiszen mint komoly cégvezető, van ennél jobb dolga is. Annyit azért elárult, hogy ez egész egyszerűen csak egy kisstílű bosszúhadjárat a showman részéről.

 Győző megkeresett minket, de elképesztő feltételeket szabott, hiszen számla nélkül akarta elvinni a kocsit, mire megmondtam neki, hogy ez nem lehetséges.
"Ezután írta meg ezt a posztot, amit még elnézek neki, de ha tovább folytatja a rágalmazást, jogi útra terelem a dolgot" - árulta el a cég igazgatója, majd hozzátette, ha Győző nem áll le a vádaskodással az ország összes autókölcsönzőjéből kitiltatja- írja a ripost.
Szerk;Posta S.