Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 16., péntek

Hol a helyed Magyarország ?

"Ma reggel robbant a hír, hogy a bolgár-török határon lelőttek egy afgán migránst. Az Unió vezetői kiállnak Bulgária mellett. Emlékeznek, mi mit kaptunk Röszke után? Ha ön is azt hitte, hogy a gyomorforgató kettős mércét már nem lehet tovább fokozni - akkor nagyot tévedett."


"A hatóságok hivatalos verziója szerint egy nagyobb illegális határátlépő csoportot vett üldözőbe három rendőr. A migránsok egy híd alá menekültek be, ahol mintegy negyven-ötven ember gyűlt össze, akik szervezetten ellenálltak az intézkedésnek
Az egyik egyenruhás ekkor állítása szerint nem célzott, figyelmeztető lövést adott le. Ám a golyó gellert kapott a hídon, és a nyaka hátulján találta el egy huszonöt éves afgán férfit, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

Már néhány órával az esemény után állt a sajtó elé Jean-Calude Juncker az Európai Bizottság, és Donald Tusk az Európai Tanács elnöke, hogy kiálljon Bulgária mellett. Nem követelt vizsgálatot, nem fenyegetett kizárással !
Nem, nem egyszerűen nyugtázták, hogy ez történt, sajnáljuk, lapozzunk.
Az Európai Bizottság elnöke konkrétan azt mondta: Bulgáriával vagyunk !... "
A folytatás itt olvasható tovább, amely érdekes megállapítást tesz, jogosan !
Szerk;Posta S.

Gyűlnek a felhők a „torrentezők” feje fölött !

Egy ké­szü­lő­ben lévő nem­zet­közi egyez­mény ér­tel­mé­ben az in­ter­net-­szol­gál­ta­tó­kat kö­te­lez­nék az ügy­fél­ada­tok ki­adá­sára.

 Több mint öt éve kezdődtek azok a tárgyalások, melyek alapján hamarosan tető alá lehet hozni a Trans-Pacific Partnership (TPP) névre hallgató átfogó kereskedelmi egyezményt, melynek szellemi tulajdonnal foglalkozó fejezete komoly változásokat hozhat a magáncélú letöltések megítélésében.
Az egyezmény szövegét az aláíró államok – melyek közt ott van az USA, Kanada és Japán is – múlt héten véglegesítették. A kiszivárgott dokumentum alapján a csatlakozó országok törvénymódosításai után az internet szolgáltatóknak jelenteniük kellene, ha hálózatukon azt észlelik, hogy valaki jogvédett tartalmat tölt le jogtalanul.

Egyelőre jó hír Magyarországnak, hogy az első körös aláírók között nincs EU-s ország, viszont, ha itthonról töltünk le valamit, ami egy amerikai szerveren van, akkor adataink egy része máris a tárhelyszolgáltató kezébe kerülhet, aki kiadhatja azt a jogvédett tartalom akár itthon is jelen lévő tulajdonosának, írja a HVG.hu.
Barta P.