Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 5., csütörtök

Lassan, de biztosan érik a "Merkeli vendégszeretet" gyümölcse ?

Miközben Angela Merkel közvetetten európai nyugat balkáni háború lehetőségére hívja fel a figyelmet amennyiben Németország kerítést épít, addig a szegény szeretett befogadott "menekültjei" Düsseldorfban be akarják tiltani (?) a Márton napi keresztény fesztivált !

 
A muszlim migránsok akaratukat azzal indokolják, hogy az esemény jelentősen sérti vallásos érzelmüket!
Németország legendás városában ezen a napon az a szokás, hogy különféle iskolák a nagyváros főterén felvonulnak.
Az iskolák szövetségének elnöke, aki a rendezvényt szervezi válaszában azt mondta, hogy szó sem eshet arról, hogy a rendezvényt ne tartsák meg! A Merkeli migránsok részéről azonban az akarat fenyegetően hat! A hír forrása
Szerk;Posta S.

Változik a világ

Bár szolgáltatás mind a két "foglalkozás" de ...
 
Barta P.

Nézőpont kérdése...

 Attól, hogy kormánybiztos, még folytathat üzleti tevékenységet Andy Vajna.

 Andy Vajna kormánybiztosi pozíciója nem összeférhetetlen az üzleti tevékenységeivel. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezúttal a parlamenti nyilvánosságon keresztül, egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában fejtette ki, miért gondolja így.
Lázár János kitart korábbi állásfoglalása mellett:
 Ami Andy Vajna esetét illeti, ez a miniszter szerint más kategóriába tartozik.

A filmcézárral kapcsolatban összeférhetetlenség csak abban az esetben merülhetne fel, amennyiben a filmügyi kormánybiztosi pozíciót miniszterként, vagy valamelyik államtitkári beosztás (államtitkár, közigazgatási államtitkár, helyettes államtitkár) betöltőjeként látná el. 
Azonban Vajna nem rendelkezik állami vezetői tisztséggel, ezért rá a jogszabály nem állapít meg összeférhetetlenségi szabályokat - állapította meg Lázár János.
 Olyan ez mint az ősrégi zsidó vicc:
-Rabbi, a Talmud olvasása közben szabad dohányozni?
-Nem, tilos!
-És dohányzás közben szabad a talmudot olvasni?
-Persze, a Talmudot bármikor lehet olvasni!

Szerk;Posta S.

Olvasónk véleménye az iskolamenzáról !

Sámsonkerti olvasónk írja:
"Amiről írok az "sajnos" nem egyedi az-az hajdúsámsoni, hanem ahogy az interneten olvasom bizony mondhatom országos ! "
 
"Az a véleményem, hogy ez már felháborító ! Mert azt már ismerjük, mikor a külföldiek hülyére vesznek minket, magyarokat, de hogy a magyar nézze hülyének a másik magyart, ez még nekem ilyen "üzemi szinten" új dolog. 
Saját vélemény: az ízetlen étellel én úgy vagyok, hogy ha nem tetszik, fogom megsózom, borsozom, cukrozom, ami kell bele. Szegény gyerekek ezt nem tehetik meg, eszik az ízetlen, ételnek nevezett valamit, ha van gusztusuk hozzá. 
(A mennyiségről nem is beszélek, mert ha valami nem ízlik akkor teljesen mindegy, mennyit hagy ott a gyerek.)
Ha csak a sült krumplira gondolok, én pl.-ul szeretem ha meg van sózva, és esküszöm nem eszem meg sótlanul. Túlsózva sem. Persze az ízlések és pofonok már gyerekeknél is eltérőek, ezért kellene lehetőséget adni arra, hogy saját szájízére formálja az ételt. 
Persze erre nincs mód, mert nagy okosok kitalálták hogy ennyi kell és nincs több. Az nekik lényegtelen, hogy a gyerek már undorral várja az ebédet mert tudja hogy szinte napról napra csak az ízetlen kosztot dobják elé. 
Vagy megeszi fintorogva, vagy otthagyja. Utóbbi esetben éhes marad (mellesleg a családnak ez kidobott pénz). 
Akkor dönteni kellene, hogy mi a jobb. Halmozni az ételmaradékot "egészséges étkeztetés" címen, vagy adni olyan ételt, amit a gyerekek meg is esznek, még ha egy csipetnyivel több sót is tartalmaz? Szerintem gusztustalan hogy kisgyerekeken meg esetenként szinte magatehetetlen öregeken "kísérletezgetik" ezt a  nagy magyar gasztro-reformot. (Hangsúlyoznám nem az iskolamenzát hibáztatom az étel minőségéért, hanem azt aki ezt kitalálta és bevezette ! Ugyanis a konyha ha nem tartja be a rendeletet az ANTSZ százezres bírsággal fenyegeti a felelős vezetőt és ezt ugye senki nem kockáztatja !)
Miközben ez többnyire nem ingyen van, a szülők, hozzátartozók fizetnek érte, és szerintem teljesen jogos, ha kifogásolják azt, ami a tányérokra kerül. Kép !
De lehetőség igenis van, össze kell gyűlni akár országos szinten és követelni hogy legyen normális étel a tányérokon, és nem kérnek az emberek reformmenzát, hanem csak simán fogyasztható ételt! Ez a mostani ízetlen valami még a vígjátékokbeli börtön-jelenetekben látható kotyvalékokhoz sem hasonlítható... 
Értem én, hogy valaki(k) nagyon megakarnak felelni valakiknek, a reformkonyhával, de azért legyen már benne minőség is, mert eddig csak rosszat hallani róla, legalábbis én nem egy szülőtől hallottam már, hogy panaszkodik a gyerek, mikor hazamegy és egyből a kaját követeli mert nem volt gusztusa megenni azt, amit elé tettek, vagy annyira nem ízlett, hogy inkább ott is hagyta. 
Nem akarok senkit megbántani, de ha én nem egy embertől ezeket hallottam, akkor nyilván nem kifejezetten csak a sótlan krumplival, hanem az egész rendszerrel baj van, amit vagy át kellene gondolni, vagy lemondani erről az egészről ! 
G. Ferenc egy felháborodott szülő !"
Barta P.