Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 6., péntek

Érted ?... Érted ! !

A miniszterelnök úr válasza, rövid, egyszerű és nem hagy kétséget maga után !

Szerk;Posta S.

„Mocskos zsidó banda” !

Az MMA közgyűlésén Gulyás Mártonék tiltakoztak az akadémia túlsúlya ellen. Fekete György elnök szerint ők a magyar művészet génbankja.

A Gulyás Márton incidenséről készített videó ! /youtube forrás/
Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára  megerősítette, hogy az előterjesztés tartalma nagyjából megegyezik a Népszabadságban megszellőztetett verzióval. E  szerint a kurátorok egyharmadát az MMA, egyharmadát az emberi erőforrások minisztere, egyharmadát a szakmai szerveztek jelölnék a jövőre esedékes tisztújításon. Így tehát jövőre abszolút többségbe kerülnek a kormányhoz közelállók a tíz milliárd forint körüli büdzsével rendelkező, legnagyobb állami mecénás szervezetben.

 Nem mindenki ért egyet ezzel; Gulyás Márton aktivista például az MMA túlsúlyáról igyekezett vitát kezdeményezni az MMA csütörtöki közgyűlésén. Fekete György elnök szavai után a pulpitusra lépett, ekkor azonban megszakították a sajtó számára a közgyűlés közvetítését. Bár a biztonsági őrök igyekeztek megakadályozni, néhányan bejutottunk az ülésterembe. 
Az akadémikusok mindent megtettek, hogy belefojtsák a szót Gulyásba: lekapcsolták a mikrofont, majd tapssal, bekiabálással próbálták elnyomni a szavait, az idős Marton Éva pedig dalra fakadt – ez végül hatásos fegyvernek bizonyult. Pedig már nem is volt rá szükség, hiszen megjelentek a biztonsági őrök és letaszigálták Gulyás Mártont a pulpitusról – eközben az aktivista elesett –, majd a kapuig kísérték és kidobták. Forrás itt.
(Az eseményről készült videó fentebb látható. 
Az érdekes rész 1:10-től kezdődik, amikor az akadémikusok közül videózó operatőr mellett megszólal egy bácsi, és maga elé dörmögi, hogy "mocskos zsidó banda". Rögtön ezután pedig Marton Éva operaénekes, az MMA tagozatvezetője a színpadon kezd el énekelni, hogy ezzel belefojtsa a szót Gulyásba.)
Szerk;Posta S.

Shakespeare után szabadon...

...aki az eredeti Hamletban leírt változatának, ahol Marcellus mondja ki a végítéletnek szánt mondatot: „Rohadt az államgépben valami”. Ezt a mondatot több műfordító túlságosan erősnek találta és a „valami bűzlik Dániában” mondatra cserélte, mely azóta szállóigévé is vált.
Ez a bevezető azért kellett, hogy bizonyítást nyerjen, ahogy a történelem ismétli önmagát !


Az eset egy Koppenhágai menekültközpontban történt. A riporter arról beszélt, hogy az elmúlt napokban kritikus módon megnövekedett a menekültek száma, és hogy hogyan próbálják kezelni ezt a nyomást. A növekedés oka az lehet, hogy Svédország kezd összeomolni, és nem képesek szállást biztosítani az érkező embereknek, ezért Dániában rekednek.
Ekkor előtűnik egy migráns és nagyon rossz dánsággal a következőt mondja:
Mi a f..szt csinálsz, fogd be a kib..szott pofádat!
Megfenyegeti a riportert, akit arrébb lök. Ezután visszakapcsolnak a stúdióba, így nem látjuk mi történt utána.
Forrás itt.
Szerk;Posta S.