Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 9., hétfő

"Felismeri ezt a négy gazembert?"...

..írja a civishír

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lakosság segítségét kéri. 2015. október 6-án 13 óra körül négy ismeretlen személy Kossuth téren egy nő elvesztett táskáját megtalálta és az abban lévő bankkártyával, több alkalommal jogosulatlanul vásárolt.
A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható négy személyről a Hatvan utcában található, illetve egy, a Piac utcában található Nemzeti Dohánybolt kamerája felvételt készített.

 (Fotó: police.hu)
A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képeken látható férfiakat és nőket felismeri, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli !
(Egy megjegyzésem lenne a képhez ! Az én szemem rossz, vagy a világítás nem megfelelő a felvételen,  de mintha nagyon "sötétek" lennének az elkövetők rajta ! Vagy talán ez az elkövetők "természetes" színe? )
Szerk;Posta S.

"Globális" hazugság ?

Menesztettek állásából egy népszerű francia meteorológust, amiért megkérdőjelezte a globális felmelegedés dogmáját.

Philippe Verdier 1992 óta működik meteorológusként, több évtizedes tapasztalatait egy idén októberben megjelent könyvben (Climat Investigation) foglalta össze, ami a tudomány, a környezetvédő csoportok és politikai, gazdasági érdekközösségek lobbitevékenysége közti összefonódást vizsgálta.
 Verdier könyvében megkérdőjelezte a globális felmelegedésről kialakult elméleteket, valamint azzal vádolja a kormányt és a médiát, hogy szándékosan félrevezeti a közvéleményt, és egy egész “klímaváltozás-ipart” tart működésben, amit arra terveztek, hogy az embereket rettegésben tartsa. Verdier szerint a klímaváltozás dogmája egy háborús gépezet, aminek feladata nem csak az, hogy általános fenyegetettség érzetet alakítson ki az emberekben, de egész népeket és országokat tart rabláncban.
A szerző a szakmában szerzett több mint húsz évi tapasztalat után azt állítja, hogy a tudósok szándékosan manipulálják a közvéleményt, mert ezzel nem csak egész országok lakosságát lehet stresszben tartani, de az országok gazdasági életét is manipulálják, a francia kormány pedig mindehhez hozzájárulását adja.

A meteorológus egy hete jelentette be, hogy menesztették a TV-csatornától, és hangsúlyozta, hogy az ő menesztése is élő bizonyítéka annak; a klímaváltozás esetében egy dogmával állunk szemben, annak megkérdőjelezőire pedig se a vélemény szabadságát, se az információ szabadságát kimondó elvek nem érvényesek, olvasható

Kicsit morbid, de igaz


 (Fotó: oddee.com)
A szakemberek szerint egy kórosan elhízott nő holtteste okozta azt a tüzet, ami majdnem elpusztított egy ausztriai krematóriumot. A női holttest hosszabb ideje várt végső útjára, mivel nem fért rá a hamvasztáskor használatos eszközre. Ennek viszont következményei voltak.
A 440 kilós testből kiszivárgó nagy mennyiségű zsír ugyanis eldugította a szellőzőnyílást, emiatt keletkezhetett a tűz.
A hatalmas tüzet megfékezték a helyi tűzoltók, de a károk miatt néhány napig nem üzemelt a hely. Otto Widestcheck igazgató azt nyilatkozta az eset után, el kell gondolkodni azon, hogy különleges krematóriumok épüljenek a túl "méretes" elhunytak számára.
Barta P.

Miért ? Miért...miért ! Csak !

Nincs kizárva, hogy a roamingdíj EU által tervezett kivezetése miatt a szolgáltatók emelni fogják a belföldi hívások tarifáját. A későbbiekben ugyanis nem lesz különbség a belföldi, illetve a külföldről például Magyarországra irányuló hívások percdíjában-írja az origó.
 A tarifaemelésre elméletileg lehetőségük is lesz a cégeknek, hiszen nincsen érvényben ezt akadályozó szabályozás!

 A szolgáltatók saját üzletpolitikai stratégiájuk alapján döntik el – a szabad piaci verseny elveinek tiszteletben tartása mellett– azt, hogy emelik-e saját tarifáikat. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak nincs felhatalmazása a szolgáltatók üzleti döntéseinek vizsgálatára.
(Ez így teljesen normálisnak is hangzana ha nem tudnánk a miérteket...de nézzünk csak körbe Európába ! 
Ne menjünk messzire csak ide a szomszédba Ausztriába: például a Drei-nél 3Gb internet, 1000 perc 1000sms + 400 perc bármely eu országba 18 euro (és ez nem előfizetéses) ... ennek fényében az amúgy is sokkal drágább mobilozást Magyarországon  meg kell emelni?  
Milyen érdekes, amíg nem voltak különadók, minden évben csökkentek az árak (telefon, tv, internet, banki költségek), mióta különadó van, minden évben nőnek ! 
És vajon hová tűnik el az extraprofit? Ha erre lenne válasz -de nincs és nem is várható- azonnal le lehetne csukni néhány embert hazaárulásért.-a szerk.)
Szerk;Posta S.