Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 12., csütörtök

A tökéletes titkosság ?

"Mindenre kiterjedő hívás és szöveges üzenetküldés (SMS) biztonság - a legmagasabb besorolási szintű titkosítás és végfelhasználó hitelesítés használatával garantáljuk, hogy a CryptTalk használatával történő kommunikáció nem fejthető vissza !"

- Mondja Kun Szabolcs, a teljességében  magyar startup vezérigazgatója.
Az alkalmazás a telefonhálózat megkerülésével működik – pont úgy, mint például a Skype. Hívás előtt az okostelefonokon futó alkalmazások kialakítanak egy közös titkosítókulcsot, amelyet a hívás során használnak. Emiatt a hívás megkezdése egy-két másodperccel tovább tart, mint a hagyományos telefon esetében. 
A szolgáltatást használók azonban biztosak lehetnek abban, hogy senki nem hallgat bele a beszélgetésükbe. 
Az esetleg elcsípett adatfolyamot pedig akkor sem lehet megfejteni, ha később mindkét készüléket fel tudják törni a feltételezett támadók, mert a CryptTalk-beszélgetésekhez használt titkosítási kulcsok állandóan változnak, és sehol nem tárolódnak. 
A CryptTalkon bonyolított hívásokba a szolgáltatás üzemeltetője sem tud belehallgatni, ezért ilyet a különböző rendvédelmi szervek sem tudnak kérni. Az app pedig arra is igyekszik vigyázni, hogy a telefon ne legyen sebezhető.
Csoda-e, hogy az amerikai titkosszolgálat a CIA is erősen érdeklődik?
Ha kíváncsi vagy az egész történetre itt olvashatod
Barta P.

Nem tetszik Izraelnek az Unió döntése !

Az Európai Bizottság szerdán döntött arról, hogy a jövőben – az uniós eredetmegjelölési szabályoknak megfelelően - világosan fel kell tüntetni a termékek származási helyénél, ha izraeli telepekről érkeztek !
 Benjamin Netanjahu miniszterelnök tévényilatkozatában azt üzente az uniónak, hogy szégyellje magát azért, hogy Izrael megkülönböztető jelzéssel lásson el olyan termékeket, amelyek már 1967 óta az ő fennhatóságuk (?) alá tartózó területekről származnak !

Ugyanis az Európai Unió nem ismeri el az 1967-es hatnapos háború folyamán a zsidó állam által elfoglalt területeket az ország részeként. A bizottság hangsúlyozza, hogy nem új jogszabályról van szó, pusztán technikai jellegű értelmezési magyarázatot fogadott el a származási országok feltüntetését szabályozó uniós irányelvhez, és az ügyben folyamatosan egyeztettek az izraeli hatóságokkal. 
Brüsszel hevesen tagadja azt is, hogy a döntés az első lépés a telepekről származó termékek bojkottja felé, azt mondja, Izraellel szemben semmilyen szankciókat nem támogat.

Mostantól Izraelt azoknál az országoknál lehet származási helyként feltüntetni, amelyek a zsidó államnak az unió által elismert területén készülnek.
A gázai övezetből, Ciszjordániából, Kelet-Jeruzsálemből és a Golán-fennsíkról származó termékek esetében azt kell feltüntetni, hogy ezek az árucikkek az adott földrajzi helyről érkeztek, de a bizottság szerint ez sem elég egyértelmű, ezért zárójelben kell majd jelezni, hogy azon belül palesztin területről, vagy izraeli telepről származó áruról van szó. A címkézési szabályok betartatása a tagállamok feladata.-olvasható a vs.hu oldalán 
Szerk;Posta S.

A "friss hús" titka

A közösségi médiában felkapott állítást egy olyan hentes írta, aki 11 éves tapasztalattal rendelkezik, és tisztában van azzal, hogyan csalnak a multik.

„Sózzák és hideg vizet adnak hozzá, hogy a kellemetlen szagot elnyomják. A cukortól pedig visszajön a kifakult hús színe, és azt gondolja a vevő, hogy friss húst vásárol.” – idézi a hentes szavait a Healthyfoodteam.com

– Már 11 éve dolgozom hentesként, és tudom, hogy a szupermarketekben olyan állatoknak a húsából készülnek ezek a termékek, melyek kimúlásuk után sokszor napokig feküdtek feldolgozatlanul.

Sokszor az szupermarketekben vásárolt darált hús 1 hónapos (!), víz, só, cukor és kálium-hidrogén-szulft hozzáadásával frissítik el. Következésképpen, ha a hús tényleg szép kívülről, és egy kicsit sötétebb a belsejében, és habzani kezd, amikor főzni vagy sütni kezdjük, akkor biztos lehetsz benne, hogy az említett módon frissítették fel.
Nem árt óvatosnak lennünk, nem mindegy mit veszünk, mit eszünk !
Barta P.

Eladó az egész világ !

A tegnapi napon a Kormány beismerte, hogy a Jobbiknak végig igaza volt és külföldiek számára is lehetőséget teremt a földvásárlásra Fidesz földtörvénye.


"Álláspontunk szerint csak nemzeti önfeladásként lehet értelmezni Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt rendelet, hiszen a kedden megjelent és a mai nappal hatályosult 1792/2015-ös kormányhatározat úgy módosítja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) tartozó földek árverését szabályozó passzust, hogy kikerül a szövegből a "magyar állampolgárságú" kitétel és valamennyi uniós tagállam polgára jogosult lesz a földszerzésre."-írja a képviselő.
A sajtó megkeresésére nem is tagadta sem a kormány illetékese, sem az agrárkamara elnöke, hogy ez bizony azt eredményezheti, hogy külföldiek kezébe kerülhet a hétfőn induló liciteken az állami föld.

A Jobbik felszólítja a Kormányt, hogy azonnal állítsa le az állami földek privatizációját és vonja vissza a külföldiek földszerzését engedélyező módosító kormányhatározatot! 
Amennyiben ezt nem teszi meg, azzal azt is beismerik, hogy a Fidesznek fontosabb a saját földesurai és a külföldiek kiszolgálása, mint a magyar föld magyar kézben tartása, vagyis a magyar emberek érdeke !
 Magyar Zoltán országgyűlési képviselő.
Szerk;Posta S.