Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 14., szombat

Ahogyan várható volt, elkezdődött !

Párizsban több öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet robbantottak a Stade de France közelében. További hat helyszínen voltak lövöldözések. Egy koncertteremnél túszokat ejtettek. A rendőrség megrohamozta a termet, és megölte a túszejtőket. Csak ott mintegy száz halálos áldozata volt a terrortámadásnak !

Eddigi információk szerint közel egy időben legkevesebb hat helyen kezdtek fegyveres támadásba ismeretlenek péntek este Párizsban. Úgy tudni, 130 felett lehet a halálos áldozatok száma, akiket koncerten, bárban, utcákon mészároltak le öngyilkos merénylők feltehetően összehangolt akcióban.
Több mint kétszázan megsebesültek, közülük nyolcvanan súlyosan.

A támadásokban nyolc terrorista halt meg, közülük heten felrobbantották magukat. Francois Hollande a határok lezárásának bejelentése után egész Franciaország területére rendkívüli állapotot hirdetett. (Párizsban életben léptették az úgynevezett Vörös Alfa tervet, amelyet arra az esetre dolgoztak ki, ha több helyszínt is terrortámadás érne. A terv értelmében azonnal maximálisra fokozták a biztonsági készültséget minden úgynevezett kényes, stratégiai szempontból fontos helyszínen.)
A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.
sakema

A "ház" ahol semmi sem változik...

A 2007-ben újonnan megválasztott rendőri vezetők végül csak rájöttek, hogy miért nem indul el a lift a Teve utcai székházban. És közülük többen, doktori diplomával ! 

Egy több mint nyolcéves videó, de szerintem ma sem jobb a helyzet... !
 
Szerk;Posta S.