Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 25., szerda

Az ígéret szép szó !

Kedden 88 hektár földet vett egy külföldi állampolgár Rajka közelében, az egyik győri földárverésen – írja a Magyar Nemzet a Hír TV-re hivatkozva. A cikkben megjegyzik, hogy ezzel végleg füstbe ment a 2010-es választási kampányban elhangzott ígéret, miszerint amíg a Fidesz kormányon lesz, külföldi Magyarországon soha nem vehet termőföldet.

 (Orbán Viktor, Hajdúböszörmény, Magosz-nagygyűlés 2010-03-31 Youtub forrás )

A lap szerint az illető külföldi 167 millió forintot fizetett egy olyan területért, amelyet jelenleg a Magyar Nemzettel részben közös tulajdoni hátterű Mezort-csoporthoz tartozó Lajta-Hanság Zrt. bérel az államtól 2051-ig.
Szerk;Posta S.

Lesz ez még rosszabb is !

Az oroszok elzárták a gázcsapot !

Ma délelőtt 10 órától az orosz Gazprom nem szállít több gázt Ukrajnának – jelentette be a cég. A csapot azért zárták el, mert az ukrán fél csak előre fizetés fejében kap gázt, az eddigi kifizetésekért járó mennyiséget az oroszok már leszállították, több pénz pedig nem érkezett Ukrajnából.
Ukrajna elkezdte használni a tartalékait, de a tározói nincsenek megfelelő mértékben feltöltve.  

A csap elzárása komoly veszélyt jelent a tranzitforgalomra is, többek között a Magyarországra érkező szállításokra is.
A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az ukránok elkezdik megcsapolni a tranzitra szánt (azaz például Magyarországra jövő) szállításokat, amire az orosz válasz a tranzitvezeték elzárása lehet. 
Kaderják Péter, a Corvinus Egyetemen működő Regionális Energiagazdasági Kutató Központ (REKK) vezetője egy tavalyi nyilatkozatában már úgy vélte, hogy ha az oroszok teljesen elzárják a gázt, a magyar gázfogyasztási igény – ha magasabb áron is, de – más irányból kielégíthető !- Írja a HVG.
Barta P.

A "törvény" a bűnözőt védi !

Rabosították a 66 éves idős bácsit, mert megvédte feleségét a támadóitól !

 Fotó; hir.ma
Továbbra is várja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség azoknak a tanúknak a jelentkezését, akik látták, ahogy Miskolcon, a 9-es busz végállomásánál valaki bántalmazott egy 63 éves nőt, és azt, ahogyan egy 66 éves férfi érkezik a felesége segítségére, és a kerítésnek nyomja a támadót.

Az eset után ugyanis a 66 éves férfit vitték be a rendőrségre garázdaság és könnyű testi sértés miatt - írja a Vasárnapi Blikk szombaton megjelent számára hivatkozva a hir.ma.
Egy tanúvallomás miatt az idős házaspárból lett gyanúsított: egy férfi az autójából csak annyit látott, hogy egy nyugdíjas férfi a kerítésnek szorít valakit, ezért hívta a rendőröket.
Az idős házaspár, Józsi bácsi és Erzsi néni a lap szerint azóta megjárta az őrszobát, rabosították őket, sőt, már az egész környék "a rettegett garázdáról" beszél.

"Amikor láttam, hogy valaki bántja Erzsikémet, azonnal odasiettem, megragadtam az illetőt, a kerítéshez szorítottam, és azt mondtam neki, velem kekeckedjen, ne egy védtelen nővel. Ezután a férfi elment nagy fenyegetőzések közepette" - mesélte a 66 éves gyanúsított, aki egyébként elmondása szerint ismerte a támadót: ő volt az egyetlen az utcában, aki valamiért sosem fogadta a köszönését. A házaspár az eset után ügyvédet fogadott.
Szerk;Posta S.