Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 27., péntek

"Fekete péntek"

A mai nap folyamán volt-van az év legnagyobb kiskereskedelmi forgalmát hozó napként emlegetett  fekete péntek  úgy a a weben mint az üzletekben.


A kereskedelem ilyenkor "óriási" árengedményekkel csábítja-buzdítja a hiszékeny embereket vásárlásra. Így aztán  a reklámokkal "lebutított" tömeg egymás testi épségét sem kímélve próbálja megszerezni az általa kiszemelt árút. (Tisztelet a kivételeknek.)
Talán nemsokára elérkezik hozzánk is az a jellemző viselkedés amit ezen a videón láthatunk.
A fekete péntek -a hálaadást követő péntek- elnevezése, az Egyesült Államokból származik, mely ott a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete.
Ez az "amerikanizálódó" majmolás, -mint a Valentin nap- természetesen meghonosodott itthon is.
A kifejezés 1966-ban keletkezett, 2009-re használata általánossá vált. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek november 23-29. közé esik Magyarországon is.-Szép új világ !
Szerk;Posta S.

Mán' teljesen hülye vagyok, félrebeszélek...

...mondja a riportban a Somogy megyei Jákó első embere. Kovács János arra kért két közmunkást, hogy gyűjtse pártjának az aláírást a menekültkvóta ellen. A polgármester ugyanakkor azt állította az RTL Klub híradójának: a nők önként jelentkeztek a feladatra, és nem munkaidőben házaltak, hanem kivettek szabadságot emiatt. 
Az egész riport legzseniálisabb pillanata viszont egyértelműen az volt, mikor Kovács freudi nyelvbotlásba keveredik és véletlenül KISZ-aktivistáknak nevezi a Fidesz-aktivistákat
Jó szórakozást!

Szerk;Posta S.

Jó lenne elfelejteni ?

Másfél év alatt 11 613 weboldal keresőből való törlését kérték a magyarok a Google-tól, közülük legalább egy “egy magas rangú köztisztviselőhöz” kötődik.

"Az Európai Bíróság másfél éve úgy határozott, hogy a magánszemélyeknek jogukban áll a róluk szóló oldalak eltávolítását kérni a keresőkből. A Google minden magánszemély által benyújtott eltávolítási kérelmet megvizsgál, de nem mindnek tesznek eleget: továbbra is megjelenítik az adott weboldalt a keresési eredmények között, ha ehhez közérdek fűződik.

A Google most frissített Átláthatósági jelentésének kormányzati kéréseiről írtunk már, de azóta kiszúrtunk még egy érdekes dolgot a dokumentumban
A jelentés szerint Magyarországról másfél év alatt 3128 kérelem futott be, ezekben az országhoz kötődő magánszemélyek összesen 11 613 webcím eltávolítását kérték a keresőből. A vállalat 2981 URL esetében találta jogosnak a kérést.
A 7 ezer elutasított kérelem egyikében annyira érdekesnek tartotta a Google, hogy a nemzetközi összesítésében is kiemelje."
“Egy magas rangú magyar köztisztviselő megkért minket, hogy távolítsunk el olyan, a közelmúltban megjelent cikkeket, amelyek egy több évtizedes büntetőítélettel foglalkoznak. A cikkeket nem távolítottuk el a keresési eredményekből” – írják, pontosabb megnevezés nélkül. 
HVG.hu forrás 
Szerk;Posta S.