Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 30., hétfő

Pistike a "retek rongy" kölyök...

Iskolai helyzet Magyarországon napjainkban... 

„Minden osztálynak van egy (de inkább több) Pistikéje. Aki képtelen végigülni egy tanórát ordibálás, kötözködés, pofozkodás nélkül, nagy ívben tesz az érdemjegyeire, feladataira, magára a tanárra, aki elveszi az uzsonnát, gyomorba vág, sípcsonton rúg, hajat cibál, torkon ragad, kigúnyol, megaláz.” - Mi legyen velük, a magatartászavaros tanulókkal? – teszi fel a kérdést a tanárszemmel egy blog pedagógus szerzője, aki szerint a valódi kérdés az, hogy mi lesz így a többi gyerekkel, akik a Pistikék terrorjában élnek, vagy ahogy fogalmaz; diktatúra kicsiben.
 Számtalan probléma származik abból, hogy egy 2003-as törvénymódosítás lehetővé tette az iskolákban a sajátos nevelési igényű, illetve beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók integrált nevelését. Például sérül a többi gyerek tanuláshoz való joga, mert Pistike miatt fegyelmezéssel megy el az óra jelentős része, ezért a tanár csupán a tanagyag töredékét tudja leadni, a kiegészítő játékos foglalkozásokra és beszélgetésekre pedig végképp nem marad idő.
"Ha Pistike megteheti azt, hogy az óra közepén feláll, kiabálni és rohangálni kezd, akkor „néhány közbekiabálás, levelezgetés, padtárs-molesztálás már igazán kijár mindenkinek” – gondolhatják a többiek.
„Pistike nem az ördögtől való, csak magatartászavara vagy szerényebb képességei (sokszor a kettő együtt) folytán eltér társaitól. 
Értem én, hogy ne bélyegezzünk meg senkit, (…) És értem én, hogy egy szülőnek rendkívül nehéz elfogadni, hogy gyermekének fejlesztő-felzárkóztató környezetre van szüksége, de azontúl, hogy a büszkeségből, rosszul értelmezett szeretetből, makacsságból hagyományos osztálymodellbe tuszkolt Pistike elveszíti valódi esélyeit a fejlődésre, a többi szülőt is értem, akik valahogy nem kultiválják, ha csemetéjük kettészakadt fülcimpával állít haza.”
A pedagógus szerint ez azért is veszélyes, mert az iskola nem csak a gyerekek tudását, hanem szemléletét, az élethez való hozzáállását is alakítja.
Szerk;Posta S.

"Mond, ez hogy lett sztár" ?

 Vasárnap este zajlott a Sztárban sztár döntője a TV2-n, ahol 13 énekes 10 adáson keresztül látott több mint 100 átváltozása után végre kiderült, hogy ki kapta a 2015 Legsokoldalúbb előadója címet.
Ez különösebben nem érdekes, mert mindenki megtudhatja aki kicsit is figyeli az internetet. (Azért megsúgom Gáspár László, a "Győzike rokon.")

Most inkább Peter Sramekről, a döntő második helyezettjéről szeretnék egy kicsit elmélkedni. Mert ki is ő ?

Mikor először találkoztam vele, valamennyire még szimpatikus is volt. Magyarországra jött, pedig nem is tudott magyarul... Oké... Aztán elkezdett énekelni... A hangokat ugyan eltalálta, de egyszerűen nincsen hangja. Azt gondoltam, ezt biztos kiejtik az első körben. Aztán a számláló emelkedett, és emelkedett. Mondom, ez lehetetlen! Mi tetszik nekik ennyire? 

Nem akartam elhinni, hogy mi történik, aztán megértettem. Akkor világosodtam meg, mikor ilyen kommenteket olvastam, hogy: "Annyira cuki" "Szép a szeme, meg olyan szexy" "Szeretem őt, és sokat tudok róla, és elfogadnám, ha a pasim lenne" 
Na igen... Innentől kezdve már mindent értettem. Nem baj, ha nem énekel olyan jól, szép a szeme, meg szexi... Mindent értek. 
(Én ezt a legénykét inkább ajánlanám a negyedik helyezettnek-mivel ő eddig is szerette az újhúsokat- ezzel a kis kínrímmel; "Csobi Abi van új pasi, ki az talán Peter Srámi ")
A másik dolog, ami szemet szúrt az, hogy az országunkba jön nyáladzani. A tini kislányok szavazatai persze egyből garantálva vannak, így már gyakorlatilag két ország szavaz rá. Akkor akadtam volna ki, ha ő nyerte volna meg, szerencsére nem. 
Nekem kicsit olyan Justin Bieber helyzetnek tűnik ez, amikor a külsőért vannak oda. 
"Szexi, okos, kedves, vicces, szép a szeme, cuki a füle! Jah... Meg "jól" énekel!" Nem értem...Vagy nagyon is ? Gratulálok emberek!
Barta P.

Polgár Peti; "A Dal 2016 Eurovisionra"

 Íme  elkészült a mű, az Eurovízióra szánt "Hun a dal" címmel...
 Polgár Peti jegyzi ezt a dalt, ami a  Morning Show-ban debütált és megtestesíti azt az üzenetet és zeneiséget, ami egy ilyen fesztiválon a nyerő formula lehet. Reméljük bejut a "Dal" műsorba és talán még díjazott is lehet...
 Ha a "sógoroknak a gyönyörűséges Conchita Wurst" volt 2014-ben a nyerő az Euroviziós fesztiválon, akkor mi sem szégyenkezhetünk ezzel a dallal 2016-ban !

(A szakáll már megvan hozzá Polgár Petinek, már csak bajusz meg egy kis "melegség" kell hozzá és a mai Európában ez már nyerő !-a szerk. )

sakema