Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 4., péntek

A sírig tartó barátság

Négy évvel ezelőtt egy idős férfi mentette meg egy pingvin életét, és ezután igazi barátság szövődött közöttük. Az állat azóta is rendszeresen meglátogatja. 
 A brazil férfi még 2011-ben találkozott először pingvinbarátjával, amikor az olaj áztatta állatot megtalálta a parton. A férfi segített a beteg madárnak, gyógyítgatta és szardíniával etette, az pedig sírig tartó hűségével hálálja meg mindezt.
 A pingvin időről időre, akár négy hónapra is eltűnik az óceánon, de mindig visszatér és eltotyog öreg barátjához a parti kunyhóba.

Ez bizonyítja, hogy az állatok sohasem felejtik el azt -az embertől eltérően-, aki egyszer megmentette őket a biztos haláltól.
Barta P.

Megcsináltuk...ezt is.

Eger polgármestere, Habis László személyesen adott át a városban egy illemhelyet, amelyből kilépve az ország egyik legszebb városrészlete tárul a megkönnyebbült emberek elé. A WC a helyi lap beszámolója szerint „a megújult térrendszer szívében található”
Public Toilett – ez a felirat is olvasható a nyilvános illemhelyen, amelyet csütörtökön sajtótájékoztató keretében adtak át hivatalosan – számol be a jeles eseményről a Heol.hu.

 Fotó: Korsós Viktor /heol.hu/

(Pedig ebből még nagy gondok is lehetnek, mert ha egy slozi nem "Nemzeti" akkor már nem is esik jól a "megkönnyebbülés" !)
  foto;internet
– Aki pedig a toilettet igénybe veszi, bizonyára olyan nyilvános helyre tér be, amelyből kilépve az ország egyik legszebb városrészlete tárul elé, hiszen a vécé az Eger-patakra és a Végvári vitézek terére nyílik – jegyezte meg az ünnepi esemény egyik résztvevője. -Nagy dolgok ezek, fogalmaz a lap.  A büszkeség "érthető".
Szerk;Posta S.

Nincs több diploma "romológiai ismeretek" nélkül !

Hihetetlen, de ezt is megértük !


A jövőben a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) egyetlen szakán sem lehet diplomát szerezni anélkül, hogy a hallgató legalább három tantárgy teljesítése során "romológiai ismereteket" szerezne – mondta dr. Kustár Zoltán általános rektorhelyettes kedden az intézményben rendezett Cigány Szakmai Napon. 
– Egy szociológiai, egy történelmi és egy az adott szakhoz szükséges információkat adó tárgyat kell majd tanulniuk a fiataloknak. Létrejön a Romológiai Tanszék, jövő szeptemberben pedig már bevezetünk kurzusokat – tette hozzá.
Az eseményen kerekasztal-beszélgetésen válaszolták meg a meghívottak a hallgatók előzetesen összegyűjtött kérdéseit. 
– Nem a kultúránkat kell átadni, hanem az evangéliumot, s tisztelettel hagyni, hogy az ott hasson, ahol szükség van rá – hangsúlyozta Dani Eszter, a Magyar Református Egyház missziós irodavezetője. 
A DRHE egykori diákja, aki Kárpátalján szolgál lelkészként, hozzátette, akarjuk megismerni a közösséget, ne tartsunk tőlük, és ne akarjuk megváltoztatni a szokásaikat. Az evangélium minden kultúra bizonyos pontjait kihívások elé állítja, a miénket is – tette hozzá.
Forrás:haon
Szerk;Posta S