Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 5., szombat

A rezsicsökkentést csak be kell valahol hozni!

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében rögzítette a rendőrség az ország közútjain felszerelt fix telepítésű berendezések szerelési helyszíneit.

 Forrás;vezess.hu

A papíron a közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő, –valójában pénzbehajtó rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek, de – a rendőrség időben tájékoztatást ad azok „élesítési” időpontjáról.
A Véda közúti intelligens kamerahálózat részeként március 26-ától működik az ország közútjain 160 változtatható helyű kamera, amelyek a sebességmérés mellett – többek között – forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. Hogy hol, mikor mérnek üzemszerűen, arról a rendőrség a honlapján (www.police.hu, Sebesség-ellenőrzések menüpont) naprakész tájékoztatást ad minden érdeklődőnek.

És mennyi is az a bírság ? 
A hamarosan büntető új eszközök közel tucatnyi szabálysértést lesznek képesek rögzíteni. Itt van, hogy melyikért mekkora bírságot tartalmazó csekket hozhat a jövőben a postás.
-Gyorshajtásért: 30 000-300 000 Ft
-Kihangosító nélkül telefonálásért: 30 000 Ft
-Biztonsági öv nélküli autózásért: 10 000, 15 000 vagy 20 000 Ft (lakott terület, vidék, autópálya)
 -Jelzőlámpa tilosán áthajtásért: 50 000 Ft
-Vasúti átjárón tiltott áthajtásért: 60 000 Ft
-Záróvonal átlépéséért: 30 000 Ft
-Kötelező haladási irány megszegéséért: 50 000 Ft
-Tiltott behajtásért: 30 000 Ft
-Autópálya leállósávjában jogtalan megállásért: 40 000 Ft
-Autópálya leállósávjában haladásért: 100 000 Ft
-Buszsáv jogosulatlan használatáért: 20 000 Ft
-Buszsávban haladásért: 30 000 Ft
-Lejárt műszakival autózásért: 40 000, 50 000 vagy 60 000 Ft (attól függően, hogy 3, 6 vagy 12 hónapja járt le)
 (Valahol olvastam egy kommentelő megjegyzését, ami "Állami útonállásként" aposztrofálta ezt a tevékenységet. Erre mit is lehet  mondani? Ezt kell szeretni, erre szavaztunk !-a szerk.")

Összesen 15 milliárdba kerül a rendszer kiépítése, ebből a 160 mobil készülék tervezése, gyártása, szállítása, üzembe helyezése és további funkciókkal történő bővítése mintegy 900 millió forint. 
Szerk;Posta S.

Vajon az ilyen "eltérő kultúrát" is támogatnunk kellene ?

Finnországban néhány nappal ezelőtt életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy 26 éves afgán férfit, Ramin Azimint, amiért megerőszakolt és utána brutálisan meggyilkolt egy 17 éves finn lányt, januárban, Poriban.

 
 foto:exponerat.net

A pszichológiai vizsgálat szerint a férfi teljesen épelméjű volt, amikor tettét elkövette, aminek okaként kapcsolatuk megszakítását jelölte meg. 
A bevándorló feleségül akarta venni a lányt, és gyereket akart tőle, de ő szakított vele, és egy másik férfival kezdett el járni. Január végén az afgán férfi felutazott a lakóhelyéről, Helsinkiből Poriba, ahol a lány lakott, és felajánlotta volt barátnőjének, hogy elviszi autóval Ulvilán keresztül Kokemäkibe. Ulvila környékén azonban brutálisan megerőszakolta, aztán elvitte Kokemäkibe, ahol egy székhez kötözte egy fészerben, leöntött benzinnel, és élve elégette. 
Az afgán férfinak, bár már régóta Finnországban lakik, nincs finn állampolgársága csak letelepedési engedélye. Az ítélet után a gyilkos azt mondta, fellebbezni fog.
A forráshír itt olvasható !
Szerk;Posta S.