Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 9., szerda

Vezet a kormánypárt...

...a Medián szerint.

A biztos szavazók több mint fele voksolna most a Fideszre – számol be a Medián kutatása alapján a hvg.hu. Mint írják, nem fordult még elő a Medián felméréseiben, hogy a választások után bő másfél évvel a kormánypárt a biztos szavazók több mint felének bizalmát élvezze: a FIDESZ most ezeknek a szavazatoknak az 51 százalékát kapná meg.

A felmérés szerint a Fidesszel szemben csak töredékes ellenzéket találunk: a második legnagyobb pártnak számító JOBBIK az utolsó fél évben gyengült, májusi 16 százalékos rekordtámogatottságához képest 13 százalékra csökkent azok száma, akik Vona Gábor pártját választanák. 
Az MSZP népszerűsége a teljes szavazókorú népességre vetítve időközben 7 százalékra apadt.
A kutatást 2015. november 27-e és december 1-je között készítette a Medián, az ország több mint 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével.
Barta P.

Visszajöhet az adatkorlátos internetcsomag ?

Amerikában már tesztelik az új adatcsomagokat, amelyek csak 300 gigabájt adatforgalmat tartalmaznak, és 10 dollárér, vagyis 2870 forintért lehet majd újabb 50 gigabájtot venni hozzájuk !
 A legnagyobb amerikai internetszolgáltató szerint, aki többet tölt le, az fizessen is többet.

 A fentieket Brian Roberts, a Comcast elnöke mondta a Business Insider's konferenciáján. Érvelése szerint, ha a légkondit 15 fokra tekerjük, nem 22-re, akkor nagyobb lesz a villanyszámlánk és többet fizetünk. Ennek szerinte igaznak kell lennie az adathasználatra is. Több letöltésért fizessünk többet.
 A limit bevezetése mögött az állhat, hogy egyre több internethasználónál nagyobb az adatforgalom 300 gigabájtnál. Amerikában egyre népszerűbbek az internetes tévéadások és internetes tartalmak, amelyek akár egy óra alatt 3 gigabájt adatforgalmat generálnak. 
(És így az előfizetéses tv csomagokat már sokkal nehezebb eladni. Mivel a világhálón könnyen hozzáférhető egy-egy kedvenc csatorna nem kell megvenni az egész csomagot a sok érdektelen csatornával. Szerintem e mögött a tv csatornák lobbija is állhat.-a szerk.  )
Barta P.