Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 15., kedd

Az eszményi államrend, ami sajnos, még utópia

A jelenlegi rendszer hibáinak, ellentmondásainak leírása:
A közvetett, képviseleti demokrácia nem  bizonyult demokráciának, valójában a diktatúra egy rafináltabb formája, mert a népet, egy kis létszámú csoport képviseli (pártok), akiket viszont könnyen le lehet fizetni, így aztán nem a népet képviselik, hanem a gazdasági elitet, amelyhez maguk is csatlakoznak. A képviselő társadalmi szervezetek (pártok), és egyének (képviselők), így automatikusan korrupciós gépezetté válnak! A népet megosztó pártok, és a gazdasági elit, a médiáján keresztül befolyásolja, és félre is vezeti a választókat. Tehát nem a választók befolyásolják a képviselőiket, hanem a képviselők, és rajtuk keresztül a gazdasági elit uralkodik.


Megoldások, a közvetlen, tudás alapú demokrácia elveinek lefektetése:
A demokrácia akkor lesz valódibb, ha nem engedjük át a hatalmat a gazdasági elitnek, vagy pártoknak!
Kizárjuk, hogy az egyik uralkodhasson a másik, illetve a többiek felett, és biztosítjuk, hogy a józan ész érvényesüljön.

Képviselők, kormánytagok, fontosabb tisztviselők megválasztása :
Mivel a képviselők nem szakemberek semmilyen témában sem (te és én is bármikor, minden további nélkül lehetnénk képviselők), ezért felesleges személy szerint választani őket. Az  iskolai végzettséggel rendelkező, és a képviselőséget vállaló önként jelentkezők tömegéből VÉLETLENSZERŰEN sorsolunk ki 199 képviselőt. Hogy ez országosan egy kalapból, vagy területenként egy-egy kalapból, az még részletkérdés. A képviselők meghatározott számú igen szavazattal (elektronikus népszavazás) leválthatók, ha a választók nem elégedettek vele. A napi kérdésekben a képviselők döntenének, azonban a fontosabb ügyeket mi szavazzuk meg. 
Tehát, a pozícióra jelentkező alkalmas képviselőket, és fontosabb tisztségviselőket nem megszavazzuk, hanem kisorsoljuk, és közvetlen kontrollt gyakorlunk felettük. A fontosabb ügyekről, a kontrolljukról, és az esetleges leváltásukról szavazunk. (online-rendszer, olvass tovább !)