Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 17., csütörtök

Felfüggesztettet kapott Biszku Béla !

Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Biszku Béla volt pártállami vezetőt háborús bűntettek (!) miatt első fokon csütörtökön a Fővárosi Törvényszék Steiner Gábor bíró vezetésével. 
 
A bíróság a megismételt eljárásban mindazonáltal felmentette a vádlottat az 1956 decemberében a budapesti Nyugati téren, illetve a Salgótarjánban történt, összesen 49 halálos áldozatot követelő sortüzekkel összefüggésben az aljas indokból, több ember sérelmére felbujtóként elkövetett háborús bűntett vádja alól. 
A törvényszék szerint Biszku bűnössége ezekben az esetekben nem megállapítható. Az 1921-ben született Biszku Béla az 1950-es évektől az állampárt vezetőségéhez tartozott, 1956 után belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes volt.
Az ügyészség 2013 októberében emelt vádat, amelynek lényege, hogy Biszku a forradalom leverése után részt vett a karhatalom megszervezésében és irányításában.
Az előző eljárásban, 2014 májusában első fokon a törvényszék öt és fél év szabadságvesztésre ítélte Biszku Bélát.
Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Forrás: Hirado.hu
Szerk;Posta S.

 A kormány kiáll az "udvari popzenész" mellett


A kormány utasította (!) az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön. A Telekom egyelőre nem kommentál.
A Magyar Telekom szerdán közölte, hogy felmondja a szponzori megállapodását Kovács Ákossal, a konzervatív oldalon komoly beágyazottsággal bíró énekessel, miután az olyan nyilatkozatot tett az Echo TV-n, amellyel a Telekom saját közlése szerint nem tud azonosulni. A Telekom a hvg.hu  kérdésére egyelőre nem reagált a hírre.

Ákos az Echo TV-ben arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással.

 Kovács Zoltán elmondta, hogy a szerdai kormányülésen téma volt Kovács Ákos szerződésének a felmondása, és azt mondja, megdöbbenéssel értesültek a döntésről, amely szerintük a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes. Aztán azt mondta, elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de "mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen".
(Felbontani a szerződést valakivel, mert világnézetével nem értenek egyet - diszkrimináció. (Telekom)
Felbontani a szerződést valakivel, mert világnézete nem egyezik egy másik polgár világnézetével - jogos.(Kormány) 
Akkor hogy van ez ?
Mint az tudható, a Telekom több tízmilliós nagyságrendben szponzorálta Ákost. Most ezt megszüntette, mert  támogatni csak azt szokták, aki a támogatónak szimpatikus. Hát ez a szimpátia most megszűnt a Telekom részéről.-a szerk.)

 Aztán jött a mosakodás, mert úgy látszik a Telekom mégiscsak "nagy falat" lett volna a kormánynak.
Az Index elérte Kovács Zoltán szóvivőt, aki elmondta: a kormánynak a Telekommal tavaly kötött partnerségi megállapodását a mostani lépés nem érinti,. Ennek keretében a Telekom 1 milliárd eurós beruházást vállalt a következő 4 évre. 
 Később Kovács Zoltán pontosította a bejelentést, e szerint csak a mobilnetes szerződéseket mondják fel. Szerinte van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél.
(Utólag találtam egy 2010-es "érdekes" wordpress bejegyzést,miszerint már abban az időben sem volt Kovács Ákos mindenkinek szimpatikus.-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Megszólalt...de minek !

Szerződés bontott Kovács Ákossal a Magyar Telekom, ezt a kommunikációs cég sajtóosztálya erősítette meg az Indexnek. Az énekes nemrég az Echo TV-ben beszélt arról, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással. Az énekes ma és a holnap is nagy koncertre készül a Budapest Arénában, amit az előadó egyik főszponzora, a Magyar Telekom is támogatott volna.
„A Magyar Telekom Csoport szerződést bontott Ákossal, erről az előadóművészt ma délelőtt írásban tájékoztattuk.  (Ezzel a lépéssel közel ötvenmilliót bukott a "sztár" !)
Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadóművészi pályáján elért sikereit és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét Csoportunk hitvallásával és értékrendjével...írja a Blikk.
Barta P.