Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 22., kedd

A kód: 451 !

Ha a 451-es kóddal fogsz találkozni ezután a böngésződben akkor tudhatod,hogy a hatalom cenzúrája tiltotta le az oldalt !

 Az internetes szabványokért felelős testület (IETF) Internet Engineering Steering csoportja (IESG) pénteken bejelentette, hogy új státuszkódot fogadtak el, az „Error 451”-et, mely akkor jelenik meg majd a böngészőkben, ha a felhasználó azért nem ér el egy tartalmat, mert a hozzáférést valamilyen hatóság rendelete alapján tiltották le. 
Vagyis a felhasználók ezek után az egyéb kódokat (pl. 404: nem található az oldal) akkor látják, ha a hozzáférés megtagadása feltehetően technikai okokból történt, megszűnt az oldal stb., egyéb esetekben az új kód jelenik meg.
A testület azért döntött az új kód bevezetése mellett, mivel az egész világon jellemző, hogy a hatóságok, kormányok mind több hozzáférést tiltanak le törvényességi okokra hivatkozva, és a szakemberek úgy vélik, hogy erről a felhasználóknak joga van értesülni.

A szám egyébként Ray Bradbury klasszikussá vált, 1953-as regényére utal, a Fahrenheit 451-re, mely az állami agymosás és cenzúra máig egyik legjobb ábrázolása – a cím maga az a hőmérsékleti pont, melyen a papír meggyullad.
Forrás: itcafe.hu
Szerk;Posta S.

Kitüntették Hajdúsámson polgármesterét

Antal Szabolcs,-Hajdúsámson polgármestere- a 2015. évi közfoglalkoztatási programok végrehajtásában betöltött kiemelkedő szerepéért, a program innovatív, példaértékű megvalósításáért járó díjat kapta meg december 4-én a Belügyminisztériumtól. A díjat Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár adta át. 

Mint arról a Napló korábban már beszámolt, a településen 14 hektártól is nagyobb területen gazdálkodnak, 523-an dolgoznak a közfoglalkoztatásban. 
Közel 37 ezer tő uborkát gondoznak, futtatnak kordonra; a locsoláshoz csepegtető rendszert, víztartályokat helyeztek el.
 Mindezt egy korábban parlag területen valósították meg. Céljuk a növényeket minél nagyobb feldolgozottsági szinten értékesíteni, amihez hűtőház és feldolgozóüzem létesítését tervezik. Az uborka mellett zöldség, paprika, paradicsom, gyógynövény és málna termelésébe is kezdtek a mezőgazdasági programban,-írja a haon.hu.
sakema