Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 23., szerda

"Karácsonyi ajándék" a görögöknek

A görög parlament szerdán elsöprő többséggel jóváhagyta az élettársi kapcsolat jogintézményének kierjesztését az azonos nemű párokra is, két évvel azután, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága diszkrimináció miatt elítélte az országot.

Szerdán, éjfél után nem sokkal bejelentett szavazási eredmény szerint az athéni törvényhozók 193 szavazattal 53 ellenében fogadták el a módosítást, ugyanakkor még a voksolás előtt ejtették a tervezetből azokat a családtörvényre vonatkozó passzusokat, amelyek az örökbefogadás terén is szabad utat engedtek volna a meleg és leszbikus pároknak. 
A nagy befolyású görög ortodox egyház konzervatív püspökei hevesen ellenezték a törvény elfogadását, azt állítva, hogy az aláássa a család intézményét.
"A homoszexualitás a természet törvényei ellen való. A társadalom elleni bűncselekmény, bűn. Azok, akik ezt gyakorolják vagy támogatják, nem normális emberek" - hangoztatta többek között Amvrosziosz püspök a dél-görögországi Kalávrita városában, ahol a harangokat is megkongatták a törvénytervezettel való szembenállás jeleként.
Szerk;Posta S.

Párizst látni és...

A nagypapa élménybeszámolót tart unokájának Franciaországi útjáról:
- Hej, kisunokám mikor én Párizsban jártam, a srácokkal minden reggel beültünk egy kis vendéglőbe, ott békésen elreggelizgettünk, jót beszélgettünk.
- És? - kérdi az unoka
- Ha hozták a számlát, természetesen egy fillért sem fizettünk, ha a vendéglős okoskodott még jól el is vertük.
- És utána?
- Sétálgattunk a városban, ebédelni beültünk egy vendéglőbe, a legjobb ételeket, legjobb borokat fogyasztottuk. Ha jöttek a számlával, elhajtottuk őket. Megesett, hogy szétvertük az éttermet.
- Este mit csináltatok?
- Elmentünk a kuplerájba, minden csajt kipróbáltunk. Persze jött a Madam, hogy fizetni kellene. Mivel nem fizettünk, jöttek a verőlegények, de iszonyatosan kikaptak, a kupit meg porig romboltuk.
Az unokának nagyon tetszik az élménybeszámoló, gondolja ezt ő is kipróbálja. Befizet a haverjaival egy párizsi útra. Egy hét múlva jön vissza, össze-vissza van verve, ki vannak törve a fogai, ruhája szétszakadva.
- Hát veled mi történt? - kérdi a nagypapa
- Ugyanazt csináltuk, mint ti és nézd mi lett a vége!
- Ti kivel utaztatok?
- Az OTP Travel-el...
- Ja.... mi annak idején a Waffen SS-el voltunk.
sakema

Karácsonyi csujjo-(csalo)-gató...

"Gyere haza magyar itt a Kánaán
Hozzá a tejet és a mézet hozd talán..."


Barta P.

Finnországban sincs kolbászból a kerítés !

Finnországban A statisztika szerint 2868 "menekült" önként kérte, hogy állítsák le kérelmének elbírálását.

Nagy részük,1600-an novemberben és decemberben visszakoztak.- a finn közszolgálati média, az Yle szerint. 
Ha egy migráns távozni szeretne, a finn állam segít neki, még a repülőjegyének az árát is kifizeti, ha a menekültnek nincsen rá pénze, csak szabaduljanak tőlük! 
Egy repülőjegy Irakba például 700 euróba  azaz 220 ezer forintba is kerülhet. 
A jegy mellé 50 eurós, 16 ezer forintos zsebpénzt is kapnak. A finn tisztségviselők szerint a visszautat választó migránsok részben azért térnek haza, mert csalódtak Finnországban.

 (Ezek a "menekültek" azt hihették, hogy Finnországban kolbászból van a kerítés és a sült galamb berepül a szájukba. Hát nem így történt. A létért a világon mindenütt meg kell dolgozni, sehol semmi nincs ingyen ! 
Ez alól csak nagyon kevés kivétel van (tudjuk kik) és ezek a kivételezettek bizony nem a gazdasági migránsok ! -a szerk.)
Szerk;Posta S.

Magyarországon "nincs (?) korrupció" !

 A várost nem nevezném meg csak annyit, hogy Hajdúsámsontól alig kilenc kilométerre egy okmányirodában történt gépjármű átírás kapcsán...

Az  esetet 2015 nyarán láttam igazán pofátlan verzióban. Én 11-től 15:10-ig várakoztam kisebb megszakításokkal. A bejárat előtt (mivel bent tömegnyomor) méltatlankodók népes csoportja. A megállni tilos tábla ellenére leparkol egy BMW X6, jó öltözött úriember kiszáll a hátsó ülésről és mobiloz: "Szia, az Icust küldjétek ki, lécci." 

Icus (?) 3 percen belül kijön, kisebb paksamétát kap, kedélyes társalgásuk azzal zárul, hogy jó, akkor egy óra múlva... Egy óra múlva BMW X6 vissza, mobil újra, Icus újfent paksamétával, ami a hátsó ülésen landol, kedélyes társalgás, brifkóból 20 ezres elő, semmi boríték csak úgy jatt a jattba.  
BMW X6 el, Icus vissza, majd kb. 10 perc múlva (lejárt a műszak?) harmadmagával el. 
A bejárattól mintegy 20 méterre megállnak, brifkó elő, osztozkodás... Szóval nem értem.

Csak halkan jegyezném meg, nem lehetne e arcátlan bürokraták helyett kiemelt ügyfeleknek (tömeges ügyintézésre) fenntartani Icus irodáját, és azt a 20-ast a külön eljárásért illetékként beszedni?
Barta P.