Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 30., szerda

Hatvan év után ezt is megértük !

Január 4-től minden nap imádság, illetve tanítás hallható a Kossuth Rádióban, a törvényesen működő 27 egyházból 4 hallathatja igéjét.

A következő évtől a közmédia a hét minden napján megörvendezteti a hívőket, a reggeli Krónika után pár perccel jelentkező műsorban a négy történelmi egyház - a római katolikus, a református, az evangélikus, illetve a zsidó felekezet (történelmi egyház?) - egy-egy képviselője naponta osztja meg gondolatait a hallgatókkal.
Magyarországon törvényesen jelenleg 27 egyház működhet a baptistákon és a különböző ortodox keresztényeken át a budhistákig és az üdvhadseregig - ők nem kapnak műsoridőt a közmédiában.

A napi műsorszám alapja egy bibliai részlet, vagy egy igerészlet lesz, amelyet egy rövid ima, valamint tanítás követ. A közszolgálati médiaszolgáltatás célja a vallási közösségek kultúrájának és értékeinek bemutatása, ápolása és gazdagítása - írja az MTVA közleménye.
Szerk;Posta S.

Sámsonkerti kutyatartók figyelmébe !

Január elsejétől tilos lesz láncra verve tartani a kutyákat, mivel ettől kezdve bűncselekmény!


A 2012-es állatvédelmi törvényt módosító kormányrendelet szigorította az állattartás szabályait, a 2016-tól érvényes rendelkezés szerint pedig már egyáltalán nem szabad tartósan láncra verni egy kutyát írja a delmagyar.hu
 A láncon tartott kutya frusztrált, mivel nagyon ingerszegény körülmények között él. Emiatt pedig előbb-utóbb agresszív lesz.
Keller Zoltán kutyakiképző, szerint akkor szokás láncot alkalmazni, ha nem megfelelő a kerítés, vagy ha a gazda nem foglalkozik a kutyával, csak riasztóként használja. Egyik indok sem elfogadható, az állatok ugyanis szenvednek a láncon. Jelenleg több tízezer kutya él láncvégen itthon.
Keller szerint a szabályozás nem hoz érdemi változást: a törvény miatt nem épül több kerítés, viszont bűncselekményt fog elkövetni az, aki tartósan láncon tartja kutyáját. A tartós láncon tartás ismérveit ráadásul nem is határozza meg a kormányrendelet.
Barta P.