Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. december 31., csütörtök


Ami felért egy győzelemmel !

A Magyar U16-os válogatott a kanadai Kamloops jégkorongcsarnokában lépett pályára december 30.án, szerdán. A találkozó előtt elromlott a lejátszóeszköz, így a kanadai himnuszt a közönség közösen énekelte el a játékosokkal.
A magyar csapatból a 15 éves (!) Horváth László kapta meg a mikrofont, egyedül énekelve el a magyar Himnuszt a csarnokban - ezzel kivívta a közönség és az ellenfél tiszteletét is, mivel Ő tudta a Magyar himnuszt !  (A videó  Király Lindának ajánlva !-a szerk.)

Szerk;Posta S.

Félő, ha nagyon feszítik, egyszer elszakad a húr !

A németeket "integrálják" a bevándorlókhoz !


A német Arnsberg városa betiltotta a szilveszteri tűzijátékozást, mert a város vezetői attól tartanak,  a robbanások traumatikus emlékeket idézhetnek fel a város melletti táborban élő migránsokban !

 Ezen a képen is látszik mennyire depressziósak "szegény a menekültek" ! 

A pszichiáterek szerint a tűzijátékok hangja komoly stresszt válthat ki a háborús zónákból érkezőkből – írja a BBC. Christian Soebbeler, Arnsberg városának szóvivője azt mondta, „a háborús zónákból érkezők a durranásokat inkább kapcsolják össze lövésekkel és bombák robbanásával, mint az újévvel”

A Német Pszichoterápiai Kamara által szeptemberben publikált tanulmány szerint a migránsok 40–50 százaléka szenved poszttraumás stressz szindrómában, vagy depresszióban. Joachim Bauer pszichoterapeuta szerint körükben a tűzijátékok idegességet, pánikot és sokkot okozhatnak.
A tűzijátékok és a kis rakéták népszerűek Németországban. 
Hasonló okokból más városban is betiltották a tűzijátékok árusítását, máshol megelégedtek azzal, hogy szóltak a migránsoknak: tűzijáték lesz.
Szerk; Posta S.