Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 22., péntek

Csak hiányzik az a "fránya" kétharmad...

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a Hír Tv reggeli műsorában nyilatkozva kijelentette, pártja egyetért azzal, hogy terrorveszély esetén a kormány kapjon nagyobb mozgásteret, azt azonban nem fogadja el, hogy a kabinet maga dönthesse el, mikor van terrorveszély-helyzet, és „bemondásra”, a törvényhozás vagy a parlamenti szakbizottságok megkerülésével maga hirdethesse ki azt, írja a Népszabadság.

A  kérdésére később Mirkóczki leszögezte: nem járulnak hozzá a rendeleti kormányzás bevezetéséhez. 
„Nem fogjuk támogatni, hogy a kormány az emberek félelmeire és naivitására apellálva túlhatalmat biztosíthasson magának. Nem töltünk ki biankó csekket” – tette hozzá.
Mirkóczki azt követően beszélt mindezekről, hogy párttársa, a Jobbik alelnöke, Novák Előd nyilvánosságra hozta a Honvédelmi Minisztérium által készített alkotmánymódosítási tervezetet, valamint az „Egyes törvényeknek a terrorveszély-helyzettel kapcsolatos módosításáról” szóló törvényjavaslatát.

Kétharmados többségre volna szükség ahhoz, hogy a parlament módosítani tudja az alaptörvényt, amihez a kormánytöbbségnek két ellenzéki szavazatra lenne szüksége. Ám azzal, hogy a Jobbik a terrorveszély-helyzet elrendelését a törvényhozás előzetes négyötödös támogatásához kötné, már több kell. Márpedig az LMP és a baloldali ellenzéki képviselők már korábban nemet mondtak a Fidesz elképzelésére.
Szerk;Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.