Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 3., vasárnap

Ma már a romák 20 százaléka érettségizik !

"Ma már a roma fiatalok 20 százaléka szerez érettségit – jelentette ki a cigány diákokat segítő Roma Oktatási Alap vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában. 
A 16 országban tevékenykedő szervezet tízéves működése alatt ez a szám megduplázódott. Ugyancsak megduplázódott, és immár 2 százaléknyi a diplomát szerző roma diákok aránya – közölte Szira Judit.
Elmondta: mintegy ezer fiatalt foglalkoztatnak különböző programokban, 6 éves korig fejlesztési projekteket, a kisiskolásoknak szakköröket, nyelvtanfolyamokat szerveznek.

A főiskolások és egyetemisták tanulmányait a tandíj kifizetése mellett évi 800 euró ösztöndíjjal segítik. A diploma megszerzését annál is inkább fontosnak tartják, mert az elit kialakulása jó példát mutat a többi roma fiatal számára" – mondta Szira Judit.

(Két kérdés merült fel részemről. Mint köztudott Magyarországon tilos nyilvántartani a cigányok számát. 
Az egyik kérdés, honnan származik a 20% -os adat ? Mégis van nyilvántartás, csak nem publikus ? 
A másik kérdés, "A főiskolások és egyetemisták tanulmányait a tandíj kifizetése mellett évi 800 euró ösztöndíjjal segítik "- olvasható a hírben. Ez nem diszkrimináció, mivel csak cigányoknak jár ? Tudom a kérdés csak költői és nem fogok rá válasz kapni, de azért sok más mellet meglehetősen irritáló !-a szerk.) Forráshír: link.
Szerk?Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.