Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 25., hétfő

Új „földesurak” Magyarországon

A HVG listájából derült ki, hogy kezd kialakulni Magyarországon az új földesúri rendszer, amely talán törvényszerűen hozza magával a "jobbágyság intézményét"is !

E szerint a Dunántúlon öt megyében is külföldről idetelepült gazda, illetve családi érdekeltsége adta a legtöbbet az állami földekért, Somogyon kívül még Vasban, Győr-Sopronban, Komáromban és Pest megyében hasonló a helyzet. 

Claessensék német, holland és osztrák vetélytársaikat is verik, ők adták a legtöbbet a külföldi-magyarok közül. 
A dunántúli megyék legnagyobb földesurainak összesítését azonban már – akár csak az országos „különversenyt” – Mészárosék nyerték Fejérben, azaz a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és családja. A dunántúli győztesek rangsorában nem sokkal maradtak le Mészárosék mögött Vargáék Tolnában (a Tolnagro Állatgyógyászati Kft. tulajdonosai), akik 1,4 milliárd forintot áldoztak állami földekre. Ennél is többet, 1,6 milliárdot adtak Sojnóczkiék Békésben.
 „Helyi politikai potentátok, tehetős agrárvállalkozók és Magyarországra települt, rég itt gazdálkodó nyugat-európaiak vették eddig a legtöbb földet az állami árveréseken”. Mivel azonban csak a dobra vert földek 61 százaléka kelt eddig el, folytatás márciusban -írja a HVG.

A megyénként legtöbbet adók országos toplistája
1. Mészárosék, Fejér, 1,9 milliárd Ft
2. Sojnóczkiék
, Békés, 1,6 milliárd Ft
3. Vargáék, Tolna, 1,4 milliárd Ft
4. Fülöpék
, Hajdú-Bihar, 1,3 milliárd Ft
 (...)

5. Gelencsérék, Tolna, 1 milliárd Ft...
10. Claessensék, Somogy, 858 millió Ft
11. Valasovitsék
, Somogy 782 millió Ft

Azért ezt a videót is érdemes végignézni, persze csak a "tisztánlátás" érdekében !
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Örök igazság,talán egy kicsit közhely is,hogy batyus halottal még nem találkozott senki. Hiába harácsolnak milliárdokat emberek nem viszik magukkal sem ők sem a gyerekei sem az unokái.
    Az életet pedig nem vehetik meg bár mennyi pénze van akkor se, nekik is eljön majd az útólsó nap. Akkor majd számot adhat magának mit ér a sok vagyon.
    Most pöffeszkedhet bárki luxuspalotába,luxuskocsija is lehet ezer,vásárolhat bármennyi földet, egyszer ő is oda kerül mint a szegény.
    Ugyanolyan pucéran megy el a "földesúr" is ahogy született,legalább ebben az egyben van igazság mert ha tudnák az örök életet is megvennék maguknak.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.