Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 29., péntek

Vörösiszap-ügyben (IS) mindenki ártatlan !

 Felirat a mementóként meghagyott kolontári romházban.

"Bűncselekmény hiányában" felmentette a vörösiszapper mind a tizenöt vádlottját első fokon a Veszprémi Törvényszék csütörtökön !
 
A bíróság a vádlottakat a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, a gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, továbbá a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének vádja alól is felmentette. 
A törvényszék szerint a 2010. október 4-én bekövetkezett katasztrófa oka "altalaj eredetű stabilitásvesztés" volt, ami miatt a töltés tönkrement.
Szabó Györgyi, a büntetőtanács elnöke az ítélet indoklásában azt hangsúlyozta, hogy a perben a Mal Zrt. "nem ül a vádlottak padján"!
A cég ellen indított polgári, közigazgatási és egyéb ügyek nem azonosak a büntetőeljárásban vizsgált objektív felelősséggel. A törvényszék személyek büntetőjogi felelősségét vizsgálta, így született meg a felmentő ítélet - hangsúlyozta. 
A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el, Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt, Magyarország eddigi legnagyobb ökológiai katasztrófáját okozva. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált. 

 "Meg vagyunk döbbenve, szavakat nem talál az ember. Egész egyszerűen felháborító" – így reagált a devecseri polgármester az M1 adásában a Veszprémi Törvényszék döntésére, amellyel a vörösiszapper valamennyi vádlottját felmentették. A végsőkig ki kell állni az igazság mellett, fellebbezni kell az ítélet ellen, amely nagyban bántja a helyiek igazságérzetét – fogalmazott Ferenczi Gábor. 
A polgármester felidézte: maga is tagja volt a katasztrófa okait vizsgáló parlamenti bizottságnak, amely egyértelműen a profithajhászást jelölte meg a baleset fő okának. Ha betartották volna a környezetvédelmi előírásokat, a tragédia minden bizonnyal nem következik be – tette hozzá. 
A polgármester megjegyezte még: a gyerekek és az idősebb korosztály soha nem fogja tudni feldolgozni a traumát, hiszen, bár kaptak új házakat az emberek, az otthonukat, az emlékeiket elvesztették. 

Kepli Lajos ellenzéki országgyűlési képviselő újságíróknak úgy fogalmazott: nincs a világon olyan ország, ahol ilyen katasztrófának ne lenne felelőse.
A felháborító bírósági döntésről itt is olvasható írás  !
Egy érdekes teória ebben a videóban is felmerül !

(11 ember halála, 300 megsebesülése, sok milliárdos anyagi, felbecsülhetetlen környezeti kár, három falu eltüntetése, Európa egyik legnagyobb ipari katasztrófája ! 
Felelős: nincs !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

 1. Hallgatom nézem folyton ezeket az ítéleteket. Senki soha nem hibázott. Ez olyan mint a Biszku per. Azaz volt egy diktatúra. Emberekre, kivégzettekre emlékeznek politikusok is csinnadrattával beszédet mondanak minden okt. 23.-án. Mert voltak halottak.

  És még egy felelős nincs a kivégzésekért 26 éve ! Már felnő egy újabb generáció és nincs mire támaszkodnia. Csak érzi, hogy itt nincs rendben minden és elhagyja az országot.

  Ezekkel az ítéletekkel szemben, hallgatom hóeséskor ahogy sorolja jogász, hogy havat ha nem lapátolod el házad előtt vagy nem bízol meg senkit akkor veszélyeztetés miatt, ha valaki eltöri karját mert elcsúszik akár 2 év börtön is kiosztható. Sózni se sózhatsz mert közterületesek azért járkálnak, hogy büntessenek.

  Hallgatom, nézem egy hétfői kék fénybe 17 éves fiúk diszkóba menetel előtt megtapiztak egy lányt. Szex nem volt. Lány egyedül ment fel a 6 fiús lakásba. Majd a dolog után együtt mentek diszkózni és 3 hónap után a lánygyermek feljelentést tett. 17 éves fiúk kettő év letöltendőt kaptak. Kékfény riportere elmondta, ha szórakozóhelyen tánc közbe hozzá érsz egy lány hátsójához, netán még rá is paskolsz két évvel rendeli a törvény büntetni !
  Ha vezetés közben telefonálni mersz, 50.000 forint, ha nem tudod kifizetni 2000 forintjával / nap leülheted. Szóval számomra a kis ember megfélemlítése egyértelmű, a nagyok meg támadhatatlanok ! Miért ? Mert ez színjáték a kicsiknek.

  Itt volt egy srác 800.000 forintra ítélte a bíróság a szólás szabadság demokratikus Magyarországán mert tagadta azt, amit törvény tilt tagadni, vagy 400 nap elzárás. Az ugye több mint egy év ellopás az életéből és ha ki jön már van priusza. És mindig mindenhol elmagyarázza mi a "bűne". Börtönviseltként fogják kezelni mert ott volt. A miért az nem érdekel senkit.
  A Dohány utcába beszólt egy srác a rabbinak és 2,5 év letöltendőt kapott. Hagyótól Biszkuig, a meg se vádolt Kóka, Demszky meg még sok száz ezekhez képest mit tett? Vagy nem tett semmit ? Azaz minden pénz meg van és soha senkit nem végeztek ki ? Mert ugye az összes ítélet ezt mutatja. Soha senki nem hibás. Csak Balassagyarmaton hullottak az emberek golyózáportól 1956-ban, meg Kossuth téren bizonyára mind rosszul lettek és csak úgy meghaltak egy vírustól ! Nem akarom elhinni így meglehet etetni a népet? Azaz nem is biztos, hogy etetni, de már egy európai kontinenset is elhallgattatni!

  És ezek után azt lehet hallani, hogy világszerte erősödik az antiszemitizmus!

  VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.