Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 16., kedd

A népesség 1-2 %-ának viszket a "lába köze" !

„Körülbelül 750 000 Tinder felhasználónak lehet lapostetűje" – jelentette be a Sydney Egyetem egyik professzora, Dr. Cameron Webb.
A professzor egy teljes cikket szánt a lapostetűnek a Conversation-ön, mindezt Valentin-nap alkalmából kapta tőle a világ.

Az ausztrál professzor szerint az emberiség 1-2%-nak lehet lapostetű, azaz phthirus pubis a lába között, a Tinder felhasználók számában mérve ez 750 000 főre tehető.

(Hogy mi az a Tinder - ha még nem hallottál róla- itt megtudhatod !-a szerk.)  
A paraziták emberi vérrel táplálkoznak, 1,5 mm hosszúak, hat lábuk van, és képesek bőrirritációt okozni, vörös foltocskákat hagynak maguk után, naponta többször is szívnak vért.
A szőrzet segíti a létezésüket, és mint Tarzan a faágakon, úgy közlekednek a szeméremtájékon. Különösen az idősebb korosztályra jellemző.
A jó hír az, hogy nem élnek sokáig, mindössze egy hónapig, azonban ez idő alatt a nőstény tetű 30 tojást is lepakol – a lábunk közé. A lapostetű közvetlen kapcsolat útján terjed, azaz ha két szeméremdomb összeér, máris átmásznak a tetvek a másik testre.
Nem szexuális úton terjedő betegség, hanem egyszerű élősködő az emberi testen, ami ráadásul több millió éve együtt él az emberiséggel.
Arra nincs konkrét bizonyíték, hogy a szőrtelenítés ellenszernek tekinthető-e, az biztos, hogy tetűirtó szerrel, tetűirtó kenőcsökkel könnyű megszabadulni az apró élősködőktől.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.