Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 10., szerda

A háttérhatalom "diszkrét" bája" ?

Egyre agresszívebben próbálja a Microsoft rávenni a felhasználókat arra, hogy felejtsék végre el a régebbi operációs rendszereket.
A Microsoft a Windows 10-es „hittérítés” újabb lépéseként legnagyobb partnereit is bevonja a korábbi operációs rendszerek ellehetetlenítésébe.
A redmondiak ugyanis most azon dolgoznak együtt az AMD-vel, az nVidiával és a Qualcomm-mal, hogy chipkészletszinten a Windows 10-et támogassák, és ezzel effektíve kinyírják a Windows 7-et és 8-at.

A változásokról egy blogbejegyzésben számolt be a cég, és a lényeg, hogy az új generációs Intel-, AMD- és Qualcomm-chipkészletek már csak a Windows 10-et fogják támogatni, így ilyen processzorokat használó új gépeken már nem lehet Windows 7-et vagy Windows 8-at futtatni.
(Megjegyzendő, hogy ezen processzorok chipjei részben, -illetve az Intel processzorok chipjei teljes mértékben- Izraelben készülnek. Miről is beszélünk ? 
Az azért érdekes dolog, hogy amit nagyon erőltetnek ott valaminek lenni kell a háttérben, mert egyébként minek erőltetnék ? Talán rá kéne bízni a választás lehetőségét a felhasználókra ! Mint arról  korábban már írtunk,  mégsem  elképzelhetetlen, a rejtett információ gyüjtés  a "cég" részéről ? Ez az írás is érdekes !-a szerk.)

A Windows 10-et jelenleg már több mint 200 millióan használják, és bele kell húznia a Microsoftnak, hogy elérje a 2017-re meghatározott célt, azaz hogy egymilliárd eszközön fusson a Windows 10.
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Nemzetinemjobbikos2016. február 14. 15:27

    Jajjjj Istenem! Olyan jókat röhögök azokon, akik még felháborodnak az adatgyűjtésen 2016-ban. Nem akarok senkit elkeseríteni, de ez ellen SEMMIT nem tehetsz, csak ha kidobod a telefonod és felköltözöl valami erdőbe remetének.
    De még akkor is le vadász egy drón ha te lennél az Atyaúristen. Lehet az LINUX, vagy bármi, ha valaki tudni akar rólad valamit, akkor tudni is fogja. De nem tudom milyen fontos adatokat féltenénk ?

    Bezzeg aki a Facebookra felregisztrált, már el is felejtette, hogy minden adata nyilvános lett, sőt önként és dalolva megadunk magunkról minden olyan adatot,amit a normális emberek még akkor is tagadnának, ha kötelező volna !

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.