Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 25., csütörtök

Ennyire gazdag Magyarország !

Megugrott 2015-ben az Ukrajnából érkezett magyarországi nyugdíjkérelmek száma a nyugdíjas betelepülők számára, tavaly már 13 milliárd forintot fizetett ki a magyar nyugdíjbiztostó anélkül, hogy az igénylők egy fillér járulékot fizettek volna a magyar nyugdíjrendszerbe.

Hogy miről is van szó? 
Erről :
A szocializmus egyik utolsó, máig élő vívmánya az 1962-es szociálpolitikai egyezmény, amit még a Magyar Népköztársaság és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége kötött. 
A szocializmusban úgy gondolták megoldani a béketáboron belüli nyugdíjaskor biztonságát, hogy az áttelepülő állampolgárok számára garantálták a fogadó országban a nyugdíjat. Mégpedig úgy, hogy a fogadó ország az áttelepülőnek akkora nyugdíjat fizet, ami egy hasonló vagy épp ugyanolyan munkát végző magyar állampolgárnak jár abban az esetben, ha fizette a járulékot.
Ez azért abszurdum !
Magyarán az áttelepülő ukrán vasúti mérnök a magyar vasúti mérnökök nyugdíját kapja. Az egyezmény alapján még csak az állampolgárság sem feltétel, az Ukrajnából áttelepülőknek akkor is meg kell állapítani a nyugdíjat, ha a jóval kisebb összegű ukrán nyugdíjáról lemond. 
A magyar-szovjet megállapodás alapján orosz és ukrán állampolgárok kérhetik magyar nyugdíj megállapítást, ám az igények 90 százaléka ukrán állampolgároktól érkezik, már csak a kárpátaljai magyarok miatt is.
 Az elavult egyezményt - ami ma már csak orosz és ukrán állampolgárokra vonatkozik - 2004 óta igyekszik fölmondani a mindenkori magyar kormány, ám a tárgyalásokat az ukrán állam - érthető okokból - szabotálja - derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára MSZP-s képviselők által benyújtott kérdésre adott írásbeli válaszából. 
A teljes, részletes  adatok  itt olvashatóak !

(Ilyen, vagy ehhez hasonló, megállapodásról egyébként Európában sehol nem hallottam, hogy egy idegen ország (?) polgárai részére /természetesen a Trianoni paktum miatt kint rekedt magyarok kivételével/ a befogadó állam saját polgáraival egyenlő nyugdíjat biztosítson! )
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.