Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 18., csütörtök

Itt az "okos" SMS az okos telefonra ?

Az internet, illetve az online jelenléttel a nap minden egyes percében veszélyben vagyunk a rosszindulatú hackerek miatt, akik ugrásra készen várják, hogy hozzáférjenek laptopunkon, telefonunkon, táblagépünkön  tárolt - esetleg- titkos adatainkhoz, jelszavainkhoz vagy legrosszabb esetben bankszámlánkon levő pénzünkhöz.

Ezért nem árt hát óvatosnak lenni, hiszen egy sima SMS is végzetes lehet, erre figyelmeztet a Heimdal nevű biztonsági cég, amely egy olyan szöveges üzenetre hívta fel az androidosok figyelmét, mely pontosan arra jó, hogy hackerek a teljes irányítást átvegyék a telefonunk felett, ami beláthatatlan következményekkel járhat !

Semmiképpen se nyissunk meg olyan SMS-t  mely olyan szöveget tartalmaz, hogy:
“You have received a multimedia message from +[országkód] [telefonszám] Follow the link http: //www.mmsforyou [.] Net / mms.apk to view the message.” 
Vagyis “Önnek egy multimédia üzenete jött az +[országkód] [telefonszáma] Kövesse a linket az http: //www.mmsforyou [.] Net / mms.apk helyre, hogy láthassa az üzenetet”.

Ugyanis ezzel kinyitunk egy hátsó ajtót az androidos okostelefonunkon, mellyel lehetővé tesszük, hogy a támadók megfigyeljék és irányítsák a telefonunkat, emelt díjas SMS-eket küldjenek és fogadjanak, illetve a banki szolgáltatásokhoz kapcsolódó ellenőrző kódokat, jelszavakat és belépési azonosítónkat is lenyúlhatják.
 Annak érdekében, hogy ezt a kellemetlen helyzetet elkerüljük, első körben célszerű nem megnyitni a fura, ismeretlen eredetű SMS-ekben, MMS-ekben érkező linkeket, illetve az sem árt, ha a beállításoknál letiltjuk az ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítésének lehetőségét.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.