Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 18., csütörtök

Kétszer is gondold meg...

...az érintőkártya használatát ! Igaz nálunk még nem terjedt nagyon el, de a bűnözők már megint egy furfangos lépéssel előbb járnak !
A Telegraph oldalán találtuk ezt a képet.

Foto/Paul Jarvis:facebook

Egy tolvaj látható a tömött metrón, akinek kezében egy mobil POS-terminál pihen: ez az az eszköz, amivel a boltban leveszik az ön kártyájáról is a pénzt. 
Na már most, az újabb kártyákkal és terminálokkal már az érintéses fizetés is megvalósítható, amivel nem kell PIN-kódot megadni az összeg levonásához, elég "odatartani" a kártyát és már le is vonták az összeget. (Egy minimális távolságból már működik az érintéses fizetés és az NFC-s levonás is, akár még egy vékonyabb textilen keresztül is.)
Ezt használta ki a képen látható férfi is, aki így alkalmanként 30 fontot lophatott el mindenkitől, akinek a zsebében ott lapult egy ilyen kártya vagy telefon. Itthon átlagosan 5000 forint az érintéses vásárlások felső határértéke.
 Magyarországon is egyre inkább elterjedhet ez a fizetési technológia nem csak a felhasználók, de az üzletek körében is. 
A kártyatársaságok szerint ugyanakkor ez nem veszélyesebb más fizetési módoknál, ugyanis szerintük nem beszélhetünk nagyobb kockázatról, mint a chipes és/vagy mágnescsíkos kártyáknál.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.